17 de jul. 2010

'The Prisoner', el remake del clàssic arriba a Canal+



Una de les estrenes més esperades d'aquest estiu a la televisió de pagament és l'arribada de la minisèrie 'The Prisoner', que recupera el clàssic dels anys seixanta. Per edat, no vaig poder veure la sèrie original, considerada de culte i un dels antecedents clars de 'Lost', però a la universitat ens van anomenar 'El Prisionero' com una de les fites més importants de la narració televisiva. Canal+ estrena 'The Prisoner', que acaba de rebre dues nominacions als Emmy, aquest dissabte a les 22.00 hores.

La minisèrie ha estat coproduïda per ITV i la cadena AMC, que poc a poc va assolint un cert prestigi amb produccions com 'Mad Men'. Els protagonistes són Jim Caviezel ('La pasión de Cristo' segons Mel Gibson) i Ian McKellen (el Gandalf d''El senyor dels Anells' i el Magneto dels 'X-Men'). De fet, McKellen ha rebut una nominació al premi Emmy pel seu paper en aquesta sèrie, que Bill Gallagher ha produït i adaptat a partir del 'Presoner' original, creat per Patrick McGoohan. L'1 d'octubre de 1967 s'estrenava a la televisió britànica el primer capítol d''El Prisionero', un ambiciós i trencador projecte impulsat, protagonitzat, i fins i tot dirigit per McGoohan, un actor excel·lent (el seu últim paper important va ser el de rei a 'Braveheart', tot i que es va autohomenatjar en un episodi de 'Los Simpsons'), que va haver de cedir davant de la cadena ITV en alguns aspectes de la producció. Tot i així, la sèrie, amb la seua trama confusa, una atmosfera asfixiant, suspens, preguntes sense resposta i temes radicalment nous per a l'època (les llibertats individuals, la manipulació del son, les substàncies al·lucinògenes ...), va esdevenir aviat una sèrie de culte, barreja de ciència-ficció i de filosofia.

'The Prisoner' explicava la història de número Sis (el mateix McGoohan), un agent secret britànic que es desperta un dia en una Vila misteriosa, just després d'haver presentat la seua renúncia. A partir d'un primer episodi en el qual s'obrien multitud d'interrogants, l'espectador se sentia constantment atrapat pel desarrelament d'un personatge que ignora les raons per les que està a Vila, i que es resigna a ser tractat simplement com un número. Un altre habitant de la Vila, Número Dos, tractarà en cada episodi d'obtenir informació del protagonista, encara que mai sabrem de quin tipus. Segons llegim, el remake, que es va estrenar el passat 15 de novembre als Estats Units, plasma amb encert i sense escatimar mitjans tota l'atmosfera i esperit de l'original.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com