20 d’oct. 2009

La sensacional entrevista a Ainaud de Lasarte a '(S)avis'


Fa dies que tinc ganes de parlar de (S)avis, el programa d'entrevistes que Televisió de Catalunya emet pel canal 33 i pel seu canal internacional, el 3CAT. (S)avis és un molt bon programa d'entrevistes en profunditat, una veritable rara avis en la televisió actual, que aquesta temporada ha arribat a la graella del 33 acompanyat d'un altre espai del gènere d'altíssim nivell, el Singulars que dirigeix i presenta Jaume Barberà. La setmana passada, a (Sa)vis, la periodista Sílvia Cóppulo va parlar amb Josep M. Ainaud de Lasarte, l'advocat, historiador, escriptor i polític que ha viscut en primera persona els moments polítics més importants de la història recent de Catalunya. Ainaud de Lasarte va ser una figura clau en la clandestinitat i en la lluita antifranquista, i també va viure en la primera línia la transició democràtica, la recuperació de la Generalitat i el primer govern de Jordi Pujol, que li va fer personalment el carnet de CiU. Però aquest savi contemporani tenia molt clar que la política és només un servei al país per un temps determinat, i després de ser regidor a l'Ajuntament de Barcelona i diputat al Parlament va rebutjar ser conseller i va marxar cap a casa. A banda, com diu Josep Cuní en la introducció de l'entrevista, Ainaud de Lasarte és un autèntic referent mediàtic, que va contribuir a la popularització de la Història de Catalunya. De veritat que és una entrevista molt recomanable per entendre tot aquest període històric i els seus protagonistes principals. Tot seguit, podeu veure el programa íntegre, gràcies al servei de vídeos a la carta de TV3...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

3 COMENTARiS:

  1. Jo també em vaig acabar encantat de l'entrevista.
    Em vaig quedar amb el que va dir de les llengües, ( mes o menys ): "El català es un signe d'identitat de Catalunya, però el signe de comunicació pot ser un altre".

    ResponElimina
  2. El conec personalment, ha estat membre del Club de Roma, i de sempre que ha estat una ment privilegiada.

    ResponElimina
  3. Fantàstic programa i més cuidat a nivell visual que en l'edició de l'any passat. L'entrevista a Ainaud de Lasarte, magnífica.... De la temporada anterior també es recomanable el programa en que l'Albert Om pregunta tortosí (si bé nascut a Barcelona) Federico Mayor Zaragoza. La podeu recuperar al web de TV3...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com