26 de set. 2009

La 2 tindrà un 'prime time' de cine europeu i independent el 2010


Encara no sé si creure'm l'anunci que va fer ahir al festival de cinema de Sant Sebastià el director de TVE, Javier Pons. En primer lloc, va dir que a partir de gener de 2010, el prime time de La 2 es convertirà en un canal temàtic de cinema europeu i independent, en què el 80% de les pel lícules emeses seran produccions en espanyol. A més, va dir que el programa Versión Española s'emetrà, també a partir de gener, a La 1 de Televisió Espanyola. De fet, des de l'octubre i fins aquesta data, el programa presentat per Cayetana Guillén Cuervo, s'emetrà un cop al mes a La 1. Aquest calendari té molt a veure amb la reducció progressiva de la publicitat a TVE, però també amb la impossibilitat de comprar grans estrenes nord-americanes -tal com demanaven les cadenes privades- i la redefinició dels canals de l'ens públic amb l'arribada de l'encesa digital, la ditxosa TDT. Però al marge de tot això, el més important és que, si la cosa no s'espatlla, els espectadors -però sobretot els més cinèfils- hi sortirem guanyant. La 2 sempre ha estat una bona sortida per les pel·lícules espanyoles o el cinema independent que sovint no arriba a les sales comercials, i menys en ciutats petites o pobles sense sales de versió original, cineclubs o filmoteques. Però TVE programava aquest tipus de pel·lícules, la majoria de vegades, en horari de matinada o només un cop per setmana. Ara el prime time de La 2 serà una franja temàtica de cine. Llàstima que hem d'esperar al gener del 2010. Esperem que la cosa funcione i que puga tenir continuïtat.

#També pots llegir:
-La 2 anuncia un prime time temático de cine (Vaya Tele!)

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

1 COMENTARiS:

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com