14 de jul. 2009

'Operació Lluna', la possible conspiració de Nixon i Kubrick, arriba al '60 minuts' del canal 33

No us podeu perdre el documental Operació Lluna, que el 33 emet aquesta nit dins de l'espai 60 minuts. Si encara no l'heu vist, teniu una oportunitat a partir de les 21.50 hores. El director William Karel volia fe una pel·lícula sobre Stanley Kubrick, un any després de la mort del cineasta, però va acabar fent un documental que revela què vam veure, en realitat, de l'arribada dels primers homes a la Lluna. Va ser ara fa 40 anys, el 20 de juliol del 1969. Mentre parlava amb la vídua a Kubrick, el director del documental va descobrir la col·laboració que hi va haver entre el director de 2001, Odisea en el espacio i la NASA. Kubrick i altres productors de Hollywood van contribuir a popularitzar l'èxit del programa espacial dels Estats Units, tot convertint-lo en un show apte per a la televisió, amb aportacions al disseny dels vestits dels astronautes, buscant el color per la càpsula de l'Apol·lo, trobant la localització ideal per col·locar el coet a Cap Canaveral... Així, partint d'aquesta història real, Karel va pensar-ne una de pròpia. Què hagués passat si Nixon -sota la pressió d'enviar el primer home a la Lluna abans d'acabar la dècada dels seixanta-, hagués demanat produir una pel·lícula sobre l'aterratge a la lluna, per si de cas l'Apol·lo 11 hagués fracassat i no hi hagués fotografies de l'esdeveniment... Una intriga documental, una barreja subtil de fets, ficció i hipòtesis al voltant d'un esdeveniment que va marcar el segle XX.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

1 COMENTARiS:

  1. un bon "mockumentary" (mock, fals, documental). ho acabo de mirar ja que no la havia vist encara. a medida que la pel"lí avança es comença a veure que tot és una broma , pero ben aconseguit (segons els que s'enteren, hi ha moltes pistes com que algunes personatges repiten noms de personatges de pel"lís de Kubrik).
    ja que torna sortir les "proves" de que es va gravar en un estudi, fa un mes o 2 als documentals del Digital Plus van demostrar que totes les "mentires" famosesm com la bandera etc, si que son efectes reals de estar en la lluna en les condicions que van estar.
    Jo crec que si que van anar-hi. La qüestio que si que em te preocupat, pero, es saber on viu Elvis ara per ara i si encara esta con Marilyn ....?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com