6 d’abr. 2009

La programació del canal DCine Español incopora sèries per primer cop, amb Juncal

El canal DCine Español estrena aquesta nit, a partir de les 21.30 hores, la sèrie Juncal, interpretada magistralment pels actors Paco Rabal i Rafael Álvarez El Brujo. És la primera vegada que aquest canal de l'oferta de cinema de Digital+ incorpora sèries a la seua graella, un fet que demostra dues coses. En primer lloc, la bona relació entre TVE i Sogecable, però sobretot els problemes que deu tener la plataforma per renovar el catàleg de títols del seu canal de cine espanyol. També es nota l'interès que té TVE per donar sortida al seu catàleg de sèries clàssiques, un cop exprimida la seua comercialització en el mercat del vídeo VHS i del DVD, i ara que també s'ha apostat per incorporar algunes sèries completes al web de RTVE, com comentàvem fa uns dies. Així, durant el mes d'abril el canal DCine Español emetrà la sèrie Juncal, i més endavant també es programaran Teresa de Jesús, dirigida per Josefina Molina i protagonitzada per Concha Velasco; la mítica Curro Jiménez, amb Sanco Gracia, José Sancho i Álvaro de Luna; La Regenta, de Fernando Méndez Leite, amb Carmelo Gómez i Aitana Sánchez Gijón, i la ineviatable Los gozos y las sombras, la triologia de Torrente Ballester interpretada per Eusebio Poncela, Charo López i Carlos Larrañaga. De moment, avui s'emetran els dos primers episodis de Juncal (la sèrie té un total de set capítols), en què l'inoblidable Paco Rabal interpreta un torero retirat. Dirigida per Jaime de Armiñán, Juncal va ser emesa per primer cop l'any 1989, i la sèrie va tenir un gran èxit de crítica i de públic. A més del paper de José Álvarez Juncal, que sembla escrit a mida per a Rabal, també és molt recordat el paper de Búfalo, en què Rafael Álvarez El Brujo va saber encarnar un neteja-botes entranyable i ple de saviesa popular. També cal destacar les interpretacions de Fernando Fernán Gómez i de Lola Flores, en una de les poques intervencions que l'artista va fer en el camp de la ficció televisiva.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com