24 de febr. 2009

RTVE presenta Cultural.es

RTVE té previst presentar avui el seu nou canal cultural, Cultural.es, amb motiu d'una roda de premsa que aquest migdia faran el ministre de Cultura, César Antonio Molina, i el president de la Corporació RTVE, Luis Fernández, amb el director de TVE, Javier Pons, i el director del nou canal, Pere Roca, que va assumir el càrrec fa gairebé un any. Cultural.es tindrà el suport i la col·laboració del Ministeri de Cultura, i l'objectiu de RTVE és que el nou canal puga començar a funcionar a l'abril d'enguany en període de proves, perquè puga començar a funcionar a ple rendiment tot coincidint amb l'apagada analògica, a l'abril del 2010. Serà en aquest moment quan el canal serà gratuït i accessible per a tothom a través de la TDT, i quan tindrà una graella completa i estructura, les 24 hores al dia. En aquest sentit, caldrà veure quin sistema d'emissió utilitza el canal durant el seu primer any en període de proves, i més tenint en compte que substituirà l'actual Canal Clásico i molt possiblement el canal Docu TVE, que ara són de caràcter temàtic i de pagament. D'altra banda, caldrà veure en què queda el projecte de RTVE de participar en un canal ARTE en espanyol, ja que sembla que Cultural.es és ara l'aposta definitiva de l'ens públic estatal per tirar endavant un canal amb continguts de caràcter cultural. En la mateixa línia, és important destacar que el nou canal Cultural.es dedicarà part de la seua programació al cinema, les arts escèniques, la literatura i la música, i que té l'objectiu de connectar amb el món hispanoamericà. Així, tot i que el canal prioritzarà la cultura espanyola i en espanyola, RTVE també s'ha compromès a atendre la producció cultural en les altres llengues oficials de l'Estat espanyol, així com a importar productes culturals d'Iberoamèrica.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com