6 de febr. 2009

'El curioso caso de Benjamin Button' i altres estrenes de la setmana

La pel·lícula El curioso caso de Benjamin Button, l'última proposta del nord-americà David Fincher, és sens dubte l'estrena cinematogràfica més espectacular d'aquest cap de setmana. El film explica la història de Benjamin, un xiquet de Luisiana que va nàixer l'any 1918 en unes circumstàncies tan extraordinàries que marcaran tota la seua vida. De fet, Benjamin naix com un iaio de 80 anys i envelleix a l'inrevès, és a dir, fent-se cada dia més jove. En aquest sentit, aquest relat fantàstic sobre la fatalitat del temps i de la mort ens recorda un dels trets de la personalitat del mag Merlin, que segons alguns relats artúrics també havia nascut vell en l'origen dels temps, i anava rejovenint a mesura que s'aproximava la fi del món. Siga com siga, la cosa és que El curioso caso de Benjamin Button ha aconseguit que David Fincher i la seua pel·lícula siguen els preferits en la travessa dels Oscar de Hollywood, ja que el film acumula un total de 13 candidatures. De fet, la pel·lícula de Fincher s'ha situat en el selecte grup de films amb més nominacions, al costat de títols mítics com Eva al desnudo, Titanic i Quién teme a Virginia Wolf (14) i Lo que el viento se llevó, Shakespeare in love, Chicago, Forrest Gump, i El señor de los Anillos (13). En aquest sentit, caldrà veure si Brad Pitt aconsegueix aquesta vegada la preuada estatueta, després que l'any 1995 va quedar-se a les portes pel seu paper a Doce monos.

En realitat, El curioso caso de Benjamin Button està inspirada en un relat breu escrit a la dècada de 1920 pel sempre polèmic F. Scott Fitzgeral, que a la vegada s'havia basat en una cita de l'escriptor Mark Twain, l'autor de Tom Sawyer: "La vida seria infinitament més alegre si poguéssem nàixer amb 80 anys i anar apropant-nos de mica en mica als 18". Així, la història de Fitzgerald va dormir al calaix de diferents productors fins que Kathleen Kennedy i Frank Marshall, habituals col·laboradors d'Steven Spielberg, van reprendre el projecte. De fet, als anys noranta Spielberg havia de dirigir la pel·lícula, amb Tom Cruise com a protagonista. Un altre director que va estar a punt d'assumir el projecte va ser Ron Howard (que just aquesta setmana estrena El desafío. Frost contra Nixon), aquesta vegada amb John Travolta fent de Benjamin. També va sonar Spike Jonze per dirigir-la, però finalment Fincher va fer-se càrrec de la pel·lícula l'any 2004. El projecte també havia interessat Brad Pitt, amb qui el director de Zodiac ja va treballar a les pel·lícules Seven i El club de la lucha. D'altra banda, El curioso caso de Benjamin Button ja ha guanyat els Globus d'Or en les categories de millor pel·lícula i millor director. Tot seguit, teniu el tràiler...



Com hem dit, l'altra estrena destacada de la setmana és El desafío. Frost contra Nixon, la pel·lícula de Ron Howard que recrea la cèlebre entrevista televisiva entre David Frost i el president més polèmic de la història dels Estats Units. Frank Langella, que ja va interpretar Nixon al teatre, també optarà com Brad Pitt a l'Oscar en la categoria de millor actor. Avui també s'estrenen la comèdia espanyola Dieta mediterránea, dirigida pel català Joaquim Oristrell, amb Paco León i Olivia Molina; la pel·lícula d'animació El zorro ladrón, i una altra proposta infantil, Un chihuahua en Beverly Hills.

#Clica aquí per veure la cartellera dels cinemes Oscar de Roquetes.
#Clica aquí per veure la cartellera dels cinemes d'Amposta Unión Cine Ciudad.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com