5 de febr. 2009

Cuatro estrena SNL

Mal dia ha triat Cuatro per a l'estrena del nou programa Saturday Nigh Live (SNL). Serà avui, a partir de les 22.30 hores. I no només és mal dia perquè avui es juga l'anada de la semifinal de Copa entre el Barça i el Mallorca (21.30 hores, a Telecinco), sinó perquè és una mica absurd estrenar en dijous un programa que porta el dissabte al seu nom. Però Cuatro ha decidit que un programa d'humor en directe no tindria possibilitats en l'estranya nit espanyola dels dissabtes. Potser sí, però el que més por ens fa és aquesta mania de Cuatro de voler adaptar d'una manera literal els formats nord-americans, tant en el camp de la ficció com de l'entreteniment. La versió espanyola de Matrimonio con hijos ens feia vergonya aliena, i molt ens temem que el SNL de Cuatro també serà un nyap.

La fórmula del SNL original, el prestigiós i veterà programa de la cadena NBC (ja té 30 anys i acumula 18 premis Emmy) que des de fa uns mesos també es pot veure a Canal+ amb subtítols en castellà, és combinar esquetxos sobre l'actualitat nacional i internacional, amb actuacions musicals, cameos sorprenents i monòlegs, i tot això en directe. Habitualment, els gags són d'una finura i d'una qualitat extraordinària, ja que el SNL original té un potent equip de guionistes que reescriuen els esquetxos una vegada i una altra, fins que queda redó, així com un grup d'actors que ha esdevingut una veritable pedrera de còmics per al cinema de Hollywood (Steve Martin, Eddie Murphy o Tina Fey, de la sèrie Rockefeller Plaza i ara encara més coneguda per la seua imitació de Sarah Palin). D'altra banda, la sèrie Studio 60, com Rockefeller Plaza, també ens ensenyava des de la ficció com es fa un programa de l'estil de SNL. De fet, quan vam llegir que Cuatro estrenaria SNL, vam pensar que també faria com Canal+, i emetria els mateixos programes originals amb uns quants dies de retard. En canvi, Cuatro ha preferit fer un SNL "made in Spain", amb un càsting d'actors format per Eva Hache, Yolanda Ramos, Secun de la Rosa, Edu Soto (el Neng) i Gorka Otxoa, potser el nostre preferit, una de les cares conegudes de Vaya semanita, el programa d'humor d'Euskal Telebista.



Els actors són força solvents, però tenim molts dubtes de la qualitat dels guionistes. En la mateixa línia, cada setmana hi haurà un actor convidat que participarà en els gags, i l'estrena d'avui comptarà amb Antonio Resines. A més, l'actuació musical anirà a càrrec d'El Canto del Loco, que surten fins a la sopa en els canals de Sogecable (Cuatro, 40TV, 40 Latino...), i per tant l'aspirant a actor Dani Martín també aprofitarà per participar en els primers esquetxos. Ja veurem què surt, de tot plegat...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

2 COMENTARiS:

  1. podries deixar un curriculum teu a cuatro... igual t'agafarien de guinista o programador. qui sap?

    ResponElimina
  2. Me jugo un arròs que no durarà més de quatre setmanes en aquest horari. I això, si no el trauen abans!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com