26 de febr. 2008

Giamatti serà el segon president dels Estats Units

Són moltes les sèries de televisió que s'han apropat directament o indirectament a la figura del president dels Estats Units. Aquesta tendència s'ha accentuat en els últims anys de crisi post-11S i de guerra a l'Irak, en què molt sovint la figura del president ha estat molt discutida. Tenim l'exemple de sèries magistrals com El Ala Oeste de la Casa Blanca o 24, o fins i tot de Señora Presidenta, en què Geena Davis interpreta la primera presidenta nord-americana. Ara és la prestigiosa cadena HBO la que aposta per una altra història presidencial, tot i que retrocedint uns segles per explicar els orígens de la nació. Es tracta de la minisèrie sobre John Adams, el segon president dels Estats Units, que s'estrenarà el 16 de març amb un repartiment estel·lar que encapçala l'actor Paul Giamatti. La veritat és que l'HBO necessitava una sèrie històrica, després de la finalització de Roma i d'haver perdut audiència per l'acabament d'altres sèries d'èxit com Sexo en Nueva York i Los Soprano. Així, John Adams tindrà inicialment set episodis i se centrarà en els 50 primers anys de la història dels Estats Units, una època molt difícil no només per la Guerra de la Independència, sinó perquè la nova nació va estar a punt de fer fallida econòmica i d'entrar en guerra amb França. Adams és un dels presidents més desconeguts de la història dels Estats Units, potser eclipsat pel seu antecessor, ni més ni menys que George Washington, i pel seu predecessor, ni més ni menys que Thomas Jefferson.
La veritat és que tinc moltes ganes de veure com queda la sèrie. El guionista Kirk Ellis és l'encarregat de traslladar a la televisió la biografia escrita per David McCullough, premi Pullitzer. Tom Hanks produeix la sèrie, mentre que Tom Hooper és el director del projecte. Al costat de Giamatti (brillant actor de pel·lícules com American Splendor o Cinderella Man), també ens trobarem Laura Linney o Sarah Polley (La vida secreta de las palabras). A més, David Morse (el policia rival de House) farà de George Washington, i Tom Wilkinson (Michael Clayton) farà de Benjamin Franklin, mentre que Stephen Dillane (Las Horas) interpretarà Thomas Jefferson.
Tot seguit teniu el tràiler de John Adams que ha emès la cadena HBO...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com