11 de febr. 2008

'Els Joves' tornen a Paramount Comedy

Avui m'he despertat amb una bona notícia. A partir del 23 de febrer, el canal temàtic Paramount Comedy (al dial 23 de Digital+ i altres operadors de televisió de pagament) recupera la sèrie britànica Els joves (The Young Ones), una sitcom de culte dels anys vuitanta. Com alguns recordareu, a Catalunya va ser una sèrie molt popular, emesa en diferents ocasions per TV3 i pel canal 33. Però no recordo haver-la vist mai doblada al castellà, ni tan sols a Canal 9. Els joves va ser creada per Adrian Edmonson i Rik Mayal, també responsables de Bottom (Salut i peles), que en espanyol va dir-se La pareja basura. Paramount Comedy emetrà les dues temporades de The Young Ones els dissabtes i diumenges a la nit, a partir de les onze. En total, Els joves només té 12 episodis, que al Regne Unit van ser emesos per la cadena pública BBC entre els anys 1982 i 1984, en plena era Thatcher, i per tant la sèrie ha estat considerada també com un document d'un gran valor històric i sociològic. The Young Ones va guanyar un premi Bafta de televisió a la millor sèrie, i al nostre país va ser editada en DVD l'any 2005, en un pack que incloïa les dues temporades. Els joves va renovar l'elegant humor anglès amb un sentit de la comèdia molt més surrealista i absolutament punk, i amb uns personatges mítics que intentaven caricaturitzar les diferents tribus urbanes d'una societat britànica castigada per l'atur i les reformes polítiques i socials del model conservador de la Dona de Ferro. A Catalunya hi havia molts fans de Neil, el hippy vegetarià i depressiu, però jo era més de Vyvyan, el punky que alliberava el seu excés d'energia destroçant la casa i maltractant psicològicament els seus companys. També m'agradava que cada episodi integrés una actuació musical, amb alguns dels grups més importants de l'escena britànica a principi dels anys 80, com Madness o Motorhead. A més, a la sèrie hi ha cameos d'actors que després serien grans estrelles, com Emma Thompson, Stepehn Fry o Hugh Laurie, ara conegut per interpretar el doctor House.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

3 COMENTARiS:

  1. Pos precisament el Ade Edmondson i Stephen Fry ara forman part de la nova versió del Bonzo Dog Dohh-Dah Band, junts amb membres originals - grup de musica surreal dels anys 60.

    ResponElimina
  2. Quina nostàlgia de sèries bones britàniques! Últimament, ens han arribat bons exemples, com Little Britain, The it Crowd o Sugar Rush, però abans era un no parar. D'acord, intentaré donar-li una altra oportunitat a Dr. Who, ara que la tornaran a reposar a Sci Fi!

    ResponElimina
  3. Pos, ultimament s'està parlant molt d'una comedia de politica (com seria el Yes Minister pels anys 2000), quan trobo el nom, ja t'avisaré.

    Saltant dels 80s als 2000, pos, aqui no han emes (o jo no he vist) alguns series Bonissims dels 90. S'ha fet la Vicar de Didelby (sobre una vicaria), o Only Fools And Horses (2 de poca roba que viuen a londres guanyant la vida venent i comprant coses de dubtosa legalitat) ?

    ja que estem, he vist que a algun canal "normal" (TV5, A3?) el diumenge van fer la serie Life On Mars. També es parla molt bé d'aixo, un policia del 2007 se desperta als anys 70 tipus policies Starsky and Hutch.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com