4 de nov. 2007

La vaga de guionistes fa perillar sèries com 'Héroes'

Ja em va avisar l'altre dia el meu amic Brian. Els guionistes de cinema i televisió dels Estats Units tenen previst començar demà la seua primera gran vaga en més de 50 anys, cosa que representaria la paralització de sectors sencers de la indústria de l'entreteniment. Els guionistes demanden més participació en els ingressos per les vendes dels DVD i descàrregues legals d'internet, una petició a la qual s'han negat els productors. L'última gran vaga a Hollywood va fer-se l'any 1945, i va tenir la indústria del setè art paralitzada durant set mesos, amb 10.500 persones a l'atur i produccions com Duelo al sol aturades, sense les seues estrelles. De fet, ja hi ha qui considera que la vaga podria afectar unes 250.000 persones a Los Angeles, un cop exhaurit el conveni que hi havia entre el Sindicat de Guionistes i l'Aliança de Productors de Cinema i Televisió. Entre les pel·lícules que podrien resultar més afectades es troben les grans sagues i franquícies, com Transformers 2, el proper James Bond, la nova adaptació de Harry Potter o el drama èpic Pompeii. Però els que pitjor s'ho passarien serien les sèries de televisió, ja que una vaga al novembre no només afecta l'actual temporada, sinó també la preparació de les sèries de la temporada següent. Una de les més perjudicades, llegim avui a Vaya Tele!, és la sèrie Heroes, que ja ha decidit ajornar la producció de la seqüela Heroes: Origins. Però a més, la segona temporada potser hauria d'acabar-se abans del previst, el proper 3 de desembre. El problema és que les desgràcies mai venen soles, ja que el 2008 també expira el conveni del Sindicat de Directors i també del poderós Sindicat d'Actors. Ens tocarà patir, veure capítols repetits o recuperar aquelles sèries que encara no hem vist.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

1 COMENTARiS:

  1. Es veu que els Late Shows poden parar d'emetre demà mateix ja que gairebé tot lo que diuen té relació amb l'actualitat i està escrit el mateix dia (i no pels presentadors evidentment!).
    Jay Leno ha dit que "és el moment més dur pels escritors de comedia des del mitad dels anys 90 quan Bill Clinton va deixar de lligar durant 3 setmanes" !!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com