13 d’oct. 2007

'Jugones' explora a Canal+ l'actualitat dels videojocs

Jugones ja és el tercer programa dels canals temàtics que està dedicat al món dels videojocs. Fins ara, els aficionats al gènere tenien Gamer TV, que s'emet cada setmana al canal Sci Fi, i Insert Coin, al canal AXN. D'una banda, Gamer TV és l'adaptació del programa homònim que també s'emet als Estats Units des del juny del 2006, mentre que Insert Coin és un programa de producció pròpia presentat per Berta Collado, que també s'emet cada setmana, amb l'actualitat dels videojocs i interessants reportatges. Ara Canal+ ha estrenat Jugones, potser una mica pressionat per les queixes dels abonats a Digital+, que fa temps que reclamen un canal temàtic especialitzat en els videojocs (en el seu moment, a l'antiga plataforma Canal Satélite Digital ja va existir el canal C:, que va emetre entre els anys 1997 i 2001, i ara s'especulava amb la possible creació d'un canal de Sony sobre els videojocs, internet i les noves tecnologies, Play Station TV).
De moment, Jugones és un programa mensual sobre videojocs, que Canal+ realitza des de Tòquio, la meca mundial d'aquest gènere. El primer programa de Jugones va estrenar-se el passat 3 d'octubre, tot i que van fent-se diferents redifusions al llarg de la setmana, en diferents horaris, i també per Canal+2. Jugones ofereix les novetats del mercat, el rànquing dels videojocs més destacats del moment, tràilers de jocs encara per arribar i reportatges i entrevistes amb els creadors, així com diferents notícies sobre esdeveniments i nous gadgets tecnològics. De fet, al primer programa van fer un ampli reportatge sobre l'última edició del Tokyo Game Show, la fira sobre videojocs més important que es fa al món, i que enguany va tenir lloc del 20 al 23 de setembre. El programa està dirigit per tot un expert en la matèria, David Guaita, que ha treballat en la creació de jocs com Silent Shadow, Soviet o bé Olympic Games 1992, però també com a dissenyador d'efectes digitals en pel·lícules com Los Otros, La Comunidad, Mortadelo y Filemón o 800 balas. A més, era el responsable del sensacional espai Otaku que Cuatro feia dintre del seu programa Cuatrosfera, i també va fer els especials de Canal+ sobre la cultura japonesa, Explosión Anime i Katanas, Yakuzas i cintas de vídeo.
D'altra banda, aprofitem l'ocasió per comentar l'enquesta que us vaig proposar sobre les plataformes que utilitzeu per viciar-vos amb els videojocs. 40 persones han contestat el sondeig, que ja va tancar-se fa uns dies. El 50% de les respotes són de gent que juga en PC o amb la Play Station 2. El 27% juga amb la PSP, i el 25%, amb la Nintendo DS. Només el 12% juga amb la nova Nintendo Wii, però encara és inferior el percentatge que ho fa amb la Play Station 3 (5%). El 7% ho fa amb la XBox 360, i un 5% juga amb Mac. Finalment, un 22% juguen amb altres sistemes. Com veureu, els números no quadren, però això és perquè en aquesta enquesta es podia contestar més d'una opció a la vegada.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com