22 de maig 2007

Mitjanit de Tintín al canal 33

Si us agrada Tintín, aquesta mitjanit no heu de deixar de sintonitzar el canal 33. A partir de les 00.35 hores, el segon canal de Televisió de Catalunya -tant en la seua versió analògica com en la versió de la televisió digital terrestre- oferirà el programa Canon Mites, amb els reportatges Tintín, el viatger del segle i El fenomen Tintín. Però potser el programa més interessant és el que hi haurà just en acabar, a partir de les 02.40 de la nit, amb l'emissió del documental Tintín i jo. Es tracta d'una producció francesa del 2003, Tintin et moi, que fa un temps ja vaig poder veure al canal temàtic Documanía. El documental, dirigit per Andres Ostergaard, inclou una entrevista realitzada a Hergé l'any 1971, que intenta respondre per què les aventures de Tintín continuen enganxant els seus fans de totes les edats. L'entrevistador va ser l'actor i escriptor Numa Sadoul, que durant el seu temps d'estudiant va enregistrar desenes d'hores de converses amb el creador de Tintín, de les quals se'n conserven 14 hores de material sonor. Hergé comenta com es va generar la profunda vinculació entre les aventures de Tintín i les tensions i guerres del segle XX, i fins i tot amb la seua pròpia biografia. De fet, Hergé no amaga que la seua ideologia catòlica va impregnar les historietes de Tintín, ni tampoc el seu festeig amb els nazis durant l'ocupació de Bèlgica. Així, Hergé va continuar publicant encara que molts altres professionals van abandonar els seus llocs de treball pel control que exercien els alemanys sobre els mitjans de comunicació. Però després del tancament de Le XXème a l'any 1939 (cosa que va ogligar Hergé a deixar inacabat Tintín al país de l'or negre), el creador de Tintín va fitxar per un diari clarament filonazi, Le Soir.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com