3 d’abr. 2007

Fart del cafè de Zapatero

És absolutament lamentable que l'únic que haja quedat de l'entrevista ciutadana a Zapatero siga l'anècdota del preu del cafè. Avui fa una setmana des de l'emissió de Tengo una pregunta para usted a la primera cadena de TVE, però mitjans del prestigi com La Vanguardia continuen parlant dels preus del cafè: ara s'ha descobert que és la major font de negoci de molts bars, ja que en realitat un cafè els costa 13 cèntims. Després, La Vanguardia encara dedica una plana més a detallar el que també podem comprar amb els famosos 80 cèntims de Zapatero: tres sardines en conserva o una carxofa. Considero que un seguiment així és absolutament excessiu, i que diu molt poc a favor del criteri periodístic. Això de preguntar el preu del cafè a un polític és tan vell que la resposta de Zapatero (que ja podria haver previst que li preguntarien...) no hauria de generar aquests rius de tinta, almenys als mitjans seriosos.
Mentrestant, a TVE li ha anat molt bé, la jugada. Després de no poder consensuar una entrevista a Zapatero i Rajoy amb periodistes de primera línia, van decidir adoptar el format de la cadena TF1, que va obtenir uns bons registres d'audiència amb els candidats francesos. I el programa també va ser un èxit, amb 5,8 milions d'espectadors i un 30% de quota de pantalla. Encara que no vaig veure l'entrevista, crec que la clau de l'èxit és que no era un programa estrictament polític, sinó un espectacle televisiu: com un talk show polític. I també que els espectadors no es van identificar amb Zapatero, sinó amb els ciutadans que preguntaven qüestions molt concretes. Els ciutadans -i per tant la democràcia- van ser els grans vencedors del programa, però considero que correm el risc de frivolitzar la política i la funció dels mitjans públics. El proper 16 d'abril, Mariano Rajoy contestarà les preguntes del públic. Segur que ja es deu estar memoritzant la llista de la compra... Però també és cert que si Zapatero hagués encertat el preu del cafè, la conclusió general seria que el programa va ser un fracàs.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

1 COMENTARiS:

  1. Si tens un bar i ve el president del govern li cobraries el cafè. La veritat és que no. (Pel simple fet que és una persona molt famosa que donaria prestigi al local... no per política.)
    Segon, hagués estat més encertat preguntar-li quant guanya un treballador mitjà (que és menys de mil euros diguin el que diguin les enquestes) i quant val un pis. Un cop respost preguntar-li com s'ha de fer, aleshores, per comprar-ne un.
    Tercer... millor aquest programa que el tomate. XD

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com