2 d’abr. 2007

'Spiderman' a la premsa

Quan falta un mes perquè s'estreni la tercera pel·lícula d'Spiderman, acaba de caure a les meues mans una edició de luxe amb les tires diàries de l'Home Aranya que els mítics Stan Lee i John Romita (pare) van publicar a la premsa a finals dels anys setanta. És el primer dels dos volums, que acaba d'editar Panini dintre del seu projecte per recuperar el material més clàssic de Marvel Comics. Parlem, com dèiem, del recull en format de luxe d'un còmic immortal, les llegendàries tires de premsa d'Spiderman, amb guió d'Stan Lee i dibuixos de Romita, el llapis més important de l'edat daurada del personatge. El comic-book, que val 19,95 euros, està editat en un format apaisat, i recull les tires diàries i dominicals d'Spiderman, des del 3 de gener de 1977 al 28 de gener de 1979.
Llegint els textos de la introducció, he sabut una mica més de la història d'Spiderman, però també del còmic en general. Resulta que durant les dècades dels seixanta i setanta, els superherois de la Marvel encara no havien desembarcat a la premsa seriosa. Spiderman i companyia només estaven als tebeos, perquè als diaris només podien dibuixar les grans estrelles. Finalment, Stan Lee va aconseguir embolicar John Romita, amb qui va elaborar una sèrie de tires que finalment van convèncer les empreses editores de diaris. Spiderman ja era un personatge molt popular, i per tant les tires diàries van tenir un gran èxit. Amb tot, Lee i Romita van trigar uns quants mesos a adaptar-se al nou format, ja que les primeres tires tenien uns guions una mica reiteratius, i el dibuixant no va poder aprofitar plenament els grans angulars i els plans generals. Però més endavant la cosa millora, i es per això que estem parlant d'una obra mestra, indispensable per als col·leccionistes en general i els fans d'Spiderman en particular.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com