3 de març 2007

Veure la tele amb disc dur serà més car amb l'aplicació d'un nou cànon

No sé com s'ho fan les empreses, que només tenen idees perquè els usuaris sempre paguem més... Mai he sentit a cap fabricant que digue: "Espereu, que hem tingut una idea perquè la gent no es gaste tants de diners". Això ho dic perquè aquesta setmana s'ha sabut que l'Associació d'Empreses d'Electrònica, Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions d'Espanya ha assegurat que vuit entitats que gestionen els drets d'autor estan pugnant per imposar una nova taxa. Es tracta de l'ultra-cànon, un nou impost que gravaria els suports digitals amb percentatges d'entre el 10 i el 80%. El cànon podria afectar productes com els sintonitzadors de Televisió Digital Terrestre (TDT) i els decodificadors de televisió via satèl·lit amb disc dur integrat, que podrien encarir-se un 78%. Però els gravadors de DVD amb disc dur també es podrien encarir un 80%; els MP3, un 70%, i els ordinadors portàtils, un 25%. Així que ja sabeu, si teniu previst comprar-vos algun d'aquests articles, feu-ho ara, abans que s'aprovi aquest ultra-cànon tan bèstia. Si seguim així, aviat hauré de fer una altra hipoteca per poder comprar-me un DVD amb disc dur... Com diria el meu amic Jordi Irazuzta, la solució a tots els meus problemes!

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com