2 de des. 2006

El Canal 33 i el K3 se separen a la TDT

A partir d'avui, Televisió de Catalunya (TVC) multiplica per dos el senyal dels canals 33 i K3, que fins ara compartien la mateixa freqüència amb una graella només diferenciada pels horaris. Així, el K3 estrena imatge de marca i canvia tot el seu aspecte, gràcies a l'aposta que fa la televisió pública per la implantació de la Televisió Digital Terrestre (TDT). Així, el K3 passarà a compartir la freqüència digital del canal 300, que quedarà relegat a la franja del prime-time nocturn i a la matinada. El K3 estarà orientat al públic infatil i juvenil, i a la freqüència del 33 hi haurà més temps (24 hores) per als documentals, els programes culturals i divulgatius, i els esports. Per tant, i fins que arribi l'ampliació prevista, l'oferta digital de TVC quedarà de la següent manera: TV3, Canal 33, K3/300 i 3/24. Mentrestant, l'oferta analògica quedarà amb TV3, K33 (resultat de barrejar les noves senyals del K3 i del 33) i 3/24. Això serà així fins a l'apagada analògica, que a Catalunya està prevista per al 2008 ( a la resta de l'Estat serà més tard, al 2010).
Per tant, tant el K3 com el 33 tindran una programació molt més rica i variada a la TDT, una circumstància que TVC vol aprofitar per incentivar que la gent es passi al sistema digital. De fet, hi haurà programes i estrenes de documentals en exclusiva pel nou 33, que no es podran veure pel K33, i qui no tinga TDT no els podrà veure.
El mateix passarà amb el K3, que passarà a emetre des de les set del matí fins a les 21.30 hores en TDT, mentre que pel sistema analògic només oferirà part de les sèries i espais infantils i juvenils del canal. Al nou K3 de la TDT hi haurà noves franges infantils i juvenils, amb cine familiar, anime i continguts de ciència ficció, sense descuidar la producció d'animació produïda a Catalunya. També hi haurà més programes musicals i més concerts.
Personalment, l'únic que trobo malament és la marginació que patirà el canal de ficció 300, en què fins ara es podia veure molta producció pròpia de TVC i també sèries estrangeres mítiques que han marcat la història de TV3. Tenint en compte que els quatre canals de TVC se sintonitzen per duplicat als terminals digitals, crec que haurien pogut ocupar una de les freqüències de l'altre multíplex (mux), ja que el 300 ha donat molt bons resultats a la TDT. Però sembla que les previsions de TVC són no aprofitar el segon mux fins al 2008, per premiar encara més el canvi tecnològic a les cases dels catalans quan arribi l'apagada analògica. Segons han avançat, a part de TV3, 33, K3 i 3/24, hi haurà quatre canals més: un de sèries i pel·lícules (la continuïtat del 300?); un altre d'esports; un canal Parlament i un canal interactiu per apropar l'administració als ciutadans.

Enllaços d'interès:
-La nova TDT de Televisió de Catalunya
-24 hores de concerts per inaugurar el 33 digital
-La nova imatge del K3
-Programació de TVC (digital i analògica)

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

4 COMENTARiS:

  1. crec que el 300 el readaptaran al canal de "sèries i pel·lícules", és el més lògic (sobretot pensant en el bon resultat que ha donat)

    ResponElimina
  2. Tant de bo, Jaume...
    Però l'altre dia vaig sentir unes declaracions que no em van fer gens de gràcia. No sé què passa, però amb el canal 50TVE, de Televisió Espanyola, tampoc s'acaben de decidir a donar-li continuïtat. És l'antic canal Nostalgia, que ha seguit la mateixa evolució que el canal 300: ser la franja de programació nocturna del canal infantil (Clan TVE). A la llarga, corre el perill de desaparèixer definitivament, encara que era un dels canals més demandats pels abonats de Digital+ (el canal Nostalgia va desaparèixer de la plataforma després de la fusió entre Canal Satélite y Vía Digital). En canvi, el fet de recuperar sèries antigues i programes mítics els funciona: la prova és la gran quantitat de sèries del catàleg de RTVE que s'editen ara en DVD. Crec que els tiros van per aquí: TV3 voldrà fer el mateix. Per què posar les sèries gratis en un canal de TDT, quan pots vendre-les en DVD?

    ResponElimina
  3. la raó per posar-les en antena pot ser doble: primer, la sèrie la pots vendre igualment en dvd (crec que en general són públics diferents), i segon, d'una manera o altra la gent aconsegueix estes sèries o pel·lícules per la mula (tant si les poses en antena com en dvd). Un exemple: «El Nan Roig», el pots trobar amb una versió que, evidentment, ha estat gravada des d'una cinta de vhs ...

    ResponElimina
  4. el segon argument potser no m'ha quedat prou clar: volia dir que les sèries tenen un públic que d'una manera o altra les veurà, i que per tant el més lògic és "aprofitar-lo" oferint-li el producte

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com