25 de maig 2006

El capità Kirk explica la ciència d'Star Trek

Moltes vegades s'ha acusat la saga d'Star Trek de ser molt poc "científica". Potser amb la voluntat d'enderrocar completament aquest tòpic, l'actor William Shatner, que interpretava el capità Kirk, presenta una sèrie de documentals que avui estrena a Espanya el canal de pagament Discovery Channel (disponible al dial 62 de Digital+ ). El documental es titula La ciencia de Viaje a las estrellas, que és la traducció original que va rebre la sèrie a Latinoamèrica en el moment de la seua estrena. La sèrie de documentals, que també explica com Star Trek va convertir-se en un dels grans mites de la història de la televisió, s'emmarca en la setmana dedicada a la ciència ficció que ha programat Discovery Channel, potser en vista a la imminent posada en funcionament del canal Sci Fi, que ja es pot sintonitzar al dial 25 de Digital+, i que començarà les seues emissions regulars l'1 de juny.
Star Trek va nàixer l'any 1966. La sèrie degana de la ciència ficció, creadora del teletransportador i anticipadora del microones o del telèfon mòbil, transcorre entre els anys 2063 i 2379, a bord de l'aeronau espacial Enterprise. L'expedició que comanda el capità Kirk recorre les galàxies, portant el missatge de pau de la Federació de Planetes Units. Amb aquesta sèrie vam conèixer un personatge que ja és gairebé tan immortal com el Quixot: el senyor Spock (Leonard Nimoy). L'amenaça de cancel·lació que pesava sobre la sèrie, només al segon any de la seua emissió, va provocar que els fans comencessin una gran campanya per evitar-ho. Els aficionats a Star Trek, més coneguts com a trekkies, van instaurar el costum friki de fer convencions sobre la sèrie i vestir-se com els seus ídols de ficció (cosplay).

El primer episodi de La ciencia de Viaje a las estrellas es pot veure avui a Discovery Channel, a partir de les 20.00 hores.
Més informació: Star Trek a la Wikipèdia (en castellà)

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com