9 de maig 2011

'Gitanos en Buenos Aires', una veritable joia


La 2 de TVE va recuperar ahir a la nit el documental 'Gitanos en Buenos Aires', un documental dirigit por Xavier Villaverde i Regina Álvarez. La pel·lícula explica la història de David Amaya, un guitarrista flamenc que va marxar d'Espanya fugint de la seua addició a les drogues per emigrar a Buenos Aires. Un cop allà, dedica tota la seua vida a la música i buscant una guitarra espanyola en una botiga d'antiguitats descobreix una comunitat de gitanos d'origen andalús, que van emigrar durant el franquisme fugint de la misèria de la postguerra i de la marginació social.  Actualment, la comunitat gitana de Buenos Aires està formada per unes 250 persones, que mantenen la seua cultura, el seu accent i la seua llengua ancestral, i que viuen del flamenc o del comerç. A banda, juguen a futbol en les pistes de barri de la capital argentina, amb les samarretes de l'albiceleste, de Boca Juniors o de River Plate, i comparen amb sorpresa com els gitanos espanyols són rebutjats i molts van caure en el món de la droga, mentre que ells s'han integrat fàcilment pel fet haver arribat d'Espanya, i no han sofert tan brutalment el fenomen de la drogoaddicció. Podeu tornar a veure 'Gitanos en Buenos Aires' gràcies al servei de vídeos a la carta del web de RTVE.


Gitanos de Buenos Aires from Kalida Producciones on Vimeo.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com