29 d’abr. 2010

El gol anul·lat de Bojan, "minut d'or" del Barça-Inter de TV3

El Barça-Inter d'ahir a la nit va fer que TV3 registrés una de les millors audiències dels últims anys. Per posar només un exemple, en el minut 92, just després que l'àrbitre anul·lés el gol de Bojan per unes hipotètiques mans prèvies de Touré Yayá, es calcula que hi havia més de 2,58 milions d'espectadors davant de la pantalla de Televisió de Catalunya, que just en aquest desafortunat "minut d'or" assolia un espectacular 72,3% de quota de pantalla. En global, la tornada de les semifinals de la Lliga de Campions va tenir una mitjana de 2,1 milions d'espectadors, amb un 62,9% de quota de pantalla. Al llarg de la transmissió, hi va haver una audiència acumulada de 3,3 milions d'espectadors que van seguir el Barça-Inter en un moment o altre.

Segons TV3, amb aquests percentatges el Barça-Inter d'ahir s'ha convertit en el partit més vist per una sola cadena, des de la transmissió de la final de Roma, que el FC Barcelona va guanyar al Manchester United l'any passat. A banda, també és el setè partit més vist a Catalunya des de l'any 1992. El liderat d'aquest període històric el manté el Barça-Milan de la Champions, transmès també per TV3, el 18 de maig del 1994, en què hi va haver 2,2 milions d'espectadors i el 76,2% de quota de pantalla. Si no m'equivoco, aquest partit va ser la tristament recordada final d'Atenes, que va marcar el final del Dream Team. Ara caldrà veure quina és l'audiència que té la final de la Champions d'enguany, la del Bernabéu, amb l'Inter de Milà i el Bayern de Munich com a finalistes. Així ha resumit el partit el canal argentí C5N...




Foto: Reuters a TV3.cat

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

5 COMENTARiS:

  1. Ves per on, parlarem de futbol.
    A banda de les estimacions de les Tv's, que son el fictici negoci d'uns quants, el Barça Club va muntar l'espectacle. I l'Inter va omplir la paperassa.
    Acostumat a malpensar del "negoci de l'espectacle" i fart de veure "Rollerball", i els "20 minuts en el futur", visualitzo un guió, dieu-li inspiració.
    No és un guio pla, no és un guió concret, però, si et dona idees del negoci "Champions".
    Posem que mai l'ha guanyada dues vegades un equip seguit. Posem que es juga a Madrid, i posem poder accionarial. Posem que l'Inter va rebre molts milions catalans. Posem que el duel d'AAA, segons Standard & Poor's, l'ha guanyat l'RFA, un arbitre portuguès, i un de belga, i .... mmmmmmmmm
    Posem una agència secreta, uns traficants de lo que sigue, uns quants "lios" de faldes i molt de "Milkibar" de txacolata.
    I que tenim?
    Un Megareality Show.
    La peli interminable. El circ de mai acabar.
    És un bon guió lo que, com tots els realitis, és tope alienant.
    Epppp, monstres de por els aliens!
    A que surt la Sigurney amb el Laporta?
    ;-)

    ResponElimina
  2. No ho entès mai, com és possible què el "minut d'or" de qualsevol competició esportiva, sempre coincideixi amb una acció concreta de perill, ocasió, emoció, gol etc.?. Que els espectadors ho saben quan han de connectar per tal d'enxampar el moment més espectacular.
    La informació sempre diu el mateix: " El minut d'or va coincidir amb....". Que m'ho expliquen.

    ResponElimina
  3. El "minut d'or" no sempre coincideix amb l'instant més emocionant. La història dels partits de la selecció espanyola a TVE, per exemple, està plena de "minuts d'or" inexplicables. En el cas d'un partit com el d'ahir, és normal que el "minut d'or" fos cap a la darreria del partit, ja que, fins i tot, molts dels que no són del Barça i els que no van veure el partit, potser van connectar cap al final per veure com anava la cosa. Crec que, en aquest cas, és una casualitat perquè el gol anul·lat de Bojan va ser en temps afegit.

    ResponElimina
  4. vols dir que es pot dir un "gol anul·lat" si no era gol ja que s'havia anul·lat la jugada abans de entrar la pilota en la porteria ?
    :)

    ResponElimina
  5. Si tu ho dius, serà aixi, però jo juraria que casi sempre ho destaquen per a senyalar-los la coincidència en algun fet remarcable. Si fos com tu dius no tendria sentit que ens diguessin quin ha estat el minut d'or, si aquest no coincidís amb cap acció digna de menció. " El minut d'or ha coincidit quant X sacava de banda " no solen dir-ho.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com