12 de març 2010

Wallander arriba a TNT en la pell de Kenneth Branagh

El canal de pagament TNT estrena aquest cap de setmana (diumenge 14 de març a les 22.15 hores) la minisèrie britànica 'Wallander', protagonitzada per l'actor i director Kenneth Branagh. La producció de la BCC té tres episodis d'una hora i mitja de durada, i és l'adaptació de tres de les novel·les escrites per l'autor suec Henning Mankel: 'La falsa pista', 'Cortafuegos' i 'Pisando los talones'. L'èxit de la minisèrie ha estat tan important que la cadena BBC ha produït tres episodis més, que es van emetre al gener. A més, la televisió pública britànica també ha encarregat sis episodis nous que, en realitat, no seran adaptacions de les novel·les originals de Mankell, sinó que tindran guions amb històries inspirades en el seu personatge més popular.



Com sabreu, Wallander agafa el nom de Kurt Wallander, el protagonista de moltes de les novel·les de Mankell, l'escriptor suec contemporani més llegit fins que va irrompre la figura d'Stieg Larsson. Wallander ja ha estat portat al cinema i a la televisió en altres ocasions, però Branagh ha aconseguit fer seu el personatge i va ser nominat al millor actor de minisèrie als premis Globus d'Or. Wallander és un detectiu humà i sensible, considerat l'alter ego de Mankell, un autor de novel·la negra que, al marge de ser el gendre del cineasta Ingmar Bergman, ja ha venut més de 25 milions d'exemplars arreu del món. Els tres episodis que ara s'estrenaran a TNT van ser filmats en un poble de Suècia, amb una qualitat i una durada de caràcter cinematogràfic. La seua estrena al canal BBC1 va obtenir unes dades d'audiència excepcionals, amb una mitjana de 23% de quota de pantalla i més de 6 milions d'espectadors.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

4 COMENTARiS:

  1. jo no lo he vist pero tothom a Anglaterra diuen que es molt bona.
    per cert, tinc encomanat un llibre d'un altre escriptor nordic que m'han recomanat, del qual ara no tinc el nom davant - ja t'ho dire si es bo.

    ResponElimina
  2. ei, ho he sentit a rac1 aquest matí que ToniDeLaTorre la recomenava. pocs capítols, no? serà qüestió de comprovar si realment és tan bona i amb tanta intriga com diuen!

    Salut!

    ResponElimina
  3. La veritat és que té molta bona pinta. Com diu Brian, al Regne Unit les crítiques han estat molt bones. Jo tinc força ganes de veure-la. Sí, Eulàlia, té pocs capítols, però tingues en compte que és una minisèrie amb episodis d'una hora i mitja de durada. La primera minisèrie, per tant, és com tres pel·lícules. A més, la BBC ja ha emès tres episodis més i n'ha encarregat sis més. Si ens agrada, tenim 'Wallander' per estona.

    ResponElimina
  4. Bé, no sé què us va semblar, però jo ahir vaig veure el primer capítol i em va agradar molt. Kenneth Branagh fa un paperàs, lluny dels excessos i amarenaments que cometia darrerament. La factura tècnica i artística de la minisèrie, el ritme, l'ambientació... tot plegat és impecable. La cosa promet.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com