2 de febr. 2010

TV3 emet tots els seus canals en panoràmic

No és que el Josep Cuní s'haja aprimat, avui. Televisió de Catalunya ja ha començat a emetre la programació de tots els seus canals en format panoràmic 16:9. De fet, no es tracta de cantar les excel·lències d'un sistema que ja fa any que va pel món, i que TV3 ja havia assajat en algunes de les seues emissions, com el futbol, les tel·lenoveles, l'Espai Terra o el magazin Divendres. En realitat, ja era hora. Però cal destacar que Televisió de Catalunya haja estat la primera televisió pública en adaptar els seus canals al nou format. En aquest sentit, TVE ja ha anunciat que també farà el pas al 16:9, i Digital+ ja fa unes setmanes que emet en format panoràmic Canal+ i la resta de canals produïts per Sogecable. Com haureu pogut comprovar, les noves proporcions s'ajusten més bé a la visió humana i a l'estàndard adoptat per la majoria de fabricants d'aparells de televisió. A més, el format 16:9 és 100% compatible amb la TDT, i la majoria dels receptors ja adapten el senyal automàticament al format de la televisió de l'espectador.

Fins a l'apagada analògica del 3 d'abril, TV3 farà l'adaptació del senyal analògic amb franges negres perquè tothom el pugui rebre correctament. A banda, també haurà de fer alguns ajustos, ja que les primeres hores després del pas al 16:9 han deixat en evidència alguns problemes. Per exemple, quan la programació s'interromp i comença la publicitat, hi ha anuncis que s'emeten en el format clàssic 3:4, i aleshores apareixen les franges negres, però en posició vertical. Això també passa amb alguns programes que no estan preparats per ser emesos en format panoràmic (ho hem vist aquest migdia amb la sèrie d'anime Blue Dragon, del canal Super3), i fins i tot hi ha alguns continguts, com els documentals del 33, que fan que apareguin les franges negres en els dos sentits, horitzontals i verticals. En el cas del canal de notícies 3/24, el ticker de titulars ha quedat molt empetitit, i costa de llegir les notícies des del canvi de format.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com