30 de gen. 2009

'Valkiria' i altres estrenes de la setmana

Valkiria és una de les estrenes cinematogràfiques més esperades de la setmana, i potser també de l'any per les dificultats que ha tingut el projecte i els successius retards que va acumular. La nova pel·lícula del director nord-americà Brian Synger, responsable de films tan destacats com Sospechosos habituales, Verano de corrupción, les dues primeres entregues d'X-Men i Superman Returns, posa un fet històric real (l'intent de matar d'Adolf Hitler per part d'un grup dels seus oficials més propers) al servei de l'actor Tom Cruise. El guió ha anat a càrrec de Christopher McQuairre, i explica l'operació militar que l'oficial nazi Claus von Stauffenberg va posar en marxa des de dins del mateix exèrcit alemany, amb l'objectiu d'acabar amb la vida del Führer i aconseguir que el nou govern del país negociés un armistici amb les forces aliades, i així posar punt final a la guerra. En aquest sentit, l'atemptat fallit contra Hitler, el 20 de juliol de 1944, ja ha estat abordat altres vegades, tant a la ficció (fa uns dies Antena 3 va estrenar una tv-movie alemanya del 2004, Operación Valkiria, amb un gran sentit de l'oportunisme, i fins i tot rebatejant-la igual que Valkiria) com en el gènere documental (especialment recomanable és una producció que fa un parell d'anys van emetre al Canal de Historia). Tot seguit, podeu veure el tràiler de Valkiria en espanyol...



Una altra estrena destacada de la setmana és La duda, la història d'una monja que l'any 1964 s'enfronta al cas d'un capellà acusat d'abusos a un estudiant negre. La pel·lícula ha estat dirigida per John Patrick Shanley, amb Meryl Streep i Philip Seymor Hoffman en els papers principals. Aquest cap de setmana també s'estrenen Cartas para Jenny, Cuscús, El juego del ahorcado, Mal ejemplo i l'anime Evangelion:1.0 You Are (Not) Alone.

Clica aquí per veure la cartellera dels cinemes Oscar de Roquetes.
Clica aquí per veure la cartellera dels cinemes d'Amposta Unión Cine Ciudad.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com