15 de des. 2009

La Xarxa de Televisions Locals estrena el portal xip/tv de televisió a la carta


Les televisions locals de la Xarxa de Televisions Locals (XTVL) van posar en marxa dijous passat el portal d'internet xip/tv, una plataforma de televisió a la carta. En aquest sentit, els dos primers canals que ja han estrenat la plataforma són Canal Blau-Maricel TV, de la comarca del Garraf, i TAC12, el canal públic del Tarragonès, l'Alt Camp i la Conca de Barberà. A partir d'ara, tots els programes produïts per aquestes televisions podran ser vistos, a més de la TDT local, a través dels respectius canals de televisió a la carta integrats en xip/tv. El portal és un nou servei de la Xarxa Audiovisual Local (XAL), destinat a l'ús de les televisions de proximitat a Catalunya, i un dels aspectes més interessants és que inclou també un canal mosaic, que donarà accés a tots els continguts produïts i programats per les televisions locals, o bé en coproducció amb l'XTVL. A més, xip/tv permet agrupar els continguts segons el municipi a què fan referència, de manera que quan un usuari accedeix a la finestra de la seua localitat troba les notícies, entrevistes o altres materials que s'hagen generat al seu entorn més proper. Des del punt de vista tècnic, xip/tv aposta per la qualitat d'imatge, tot utilitzant un còdec de vídeo d'alta compressió, l'H.264, que és el que més qualitat aporta actualment, i per un format de pantalla 16:9, que permet veure vídeos en alta resolució, en format panoràmic i també a pantalla completa.

Via TAC12 estrena la televisió a la carta xip/tv (FMTarragona.info)

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com