23 d’oct. 2009

Ho confesso: no he llegit Stieg Larsson


Ho confesso. L'únic Larsson que idolatro és l'exjugador del FC Barcelona. Dec ser dels pocs que no ha llegit cap dels llibres de l'escriptor suec Stieg Larsson. He tingut més d'una vegada la primera part de la trilogia Millennium a les mans, a punt de comprar-la, i mai m'he acabat de decidir. Potser és perquè em fa nosa llegir el que llegeix tothom, sobretot quan són best-sellers.Ja em va passar amb El codi da Vinci, i també amb els llibres de Carlos Ruiz Zafón. Ara m'ocorre el matiex amb les aventures de la hacker Lisbeth Salander. És diu així, no?
Tot i això, és inevitable quedar-se al marge del fenòmen Larsson. Just avui, arriba a les nostres pantalles l'adaptació cinematogràfica de La noia que somiava amb un llumí i un bidó de gasolina, que és la segona part de la trilogia. Tampoc he vist l'adaptació d'Els homes que no estimaven les dones, la primera pel·lícula i, per tant, no puc opinar. Però diuen que la primera pel·licula de Millennium, dirigida per Niels Arden Oplev, estava força bé, i que era fidel a la novel·la. Aquesta segona part ha estat dirigida pel director suec Daniel Alfredson, el germà del realitzador Tomas Alfredson, el director de la pel·lícula fantàstica Deixa'm entrar, que ara ha estat editada en DVD. Siga com siga, les imatges que he vist de les dues pel·lícules em recorden més un telefim europeu d'aquests que, de tant en tant, ens arriben de països com Holanda o Alemanya, que un film per al cinema. Per cert, Millennium 2. La noia que somianava amb un llumí i un bidó de gasolina arriba als cinemes amb la seua versió doblada al català, i ja es pot veure aquest cap de setmana tant als multicinemes d'Amposta com als de Roquetes.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

8 COMENTARiS:

  1. Sacrilegi !!! Jejeje, jo em vaig llegir els tres durant aquestes vacances d'estiu, quin vici de trilogia, serà perquè la Salander és molta Salander. El millor llibre, per cert, el segon amb diferència.

    ResponElimina
  2. Pos jo penso que l'adaptació cinematogràfica de la primera novel·la es deixava moltes coses que al llibre em van semblar interessants... però ja se sap... les pel·lis no poden superar els llibres...

    ResponElimina
  3. Això no és del tot cert. Hi ha llibres infumables i novel·les pèssimes que han esdevingut obres mestres al cinema. Hitchcock, per exemple, era un especialista en adaptar novel·letes de tercera fila.

    ResponElimina
  4. "Rellegeixte el "Pendul de Foucault"O "El vuit".
    Jo he llegit el primer... i que vols?
    Veuré el segon en pelicula
    , i el tercer ni ho se.
    Per cert, la trilogia dels Senyors del Anells ha sortit molt digna.

    ResponElimina
  5. Llegiu-vos la sèrie "Cancion de hielo y fuego" i flipareu...

    ResponElimina
  6. Doncs ja som dos. De vegades és un error, però, no voler llegir els "bestsellers". Em va passar amb "El nom de la rosa". En el seu moment no el vaig voler llegir i quan, uns anys després que hagués passat la moda d'aquella obra, em vaig decidir a fer-ho, vaig gaudir com feia temps que no gaudia amb la lectura d'una novel·la.

    ResponElimina
  7. Doncs jo no m'hi havia posat fins aquest estiu. Confesso que em feia una mica de mandra, potser més per desconeixement que una altra cosa. Però just el dia abans de marxar de vacances, vaig entrar en una llibreria del meu poble (com he fet els darrers tres anys) i al final em vaig decantar per comprar-me la primeera part de Millenium. Durant el viatge el vaig començar però no me'l vaig acabar. en tornar, només en dos dies me'l vaig pulir, anant a dormir a les quatre de la matinada. No podia deixar-lo. Impressionant.
    La segona part me la van regalar i me la vaig llegir en un no res. T'enganxa de mala manera. Ara m'estic llegint la tercera i última.
    Pel que fa les pel.lícules, he vist la primera. Qui no ha llegit el llibre la pot trobar una bona pel.lícula d'intriga. Però jo també vaig trobar a faltar coses molt importants que ni surten. Però, crec que és molt més digna que el Codi da Vinci.

    Jo recomano de ple que us llegiu la trilogia. Està molt bé i té un personatge molt potent com és la Salander...

    ResponElimina
  8. Doncs jo no m'hi havia posat fins aquest estiu. Confesso que em feia una mica de mandra, potser més per desconeixement que una altra cosa. Però just el dia abans de marxar de vacances, vaig entrar en una llibreria del meu poble (com he fet els darrers tres anys) i al final em vaig decantar per comprar-me la primeera part de Millenium. Durant el viatge el vaig començar però no me'l vaig acabar. en tornar, només en dos dies me'l vaig pulir, anant a dormir a les quatre de la matinada. No podia deixar-lo. Impressionant.
    La segona part me la van regalar i me la vaig llegir en un no res. T'enganxa de mala manera. Ara m'estic llegint la tercera i última.
    Pel que fa les pel.lícules, he vist la primera. Qui no ha llegit el llibre la pot trobar una bona pel.lícula d'intriga. Però jo també vaig trobar a faltar coses molt importants que ni surten. Però, crec que és molt més digna que el Codi da Vinci.

    Jo recomano de ple que us llegiu la trilogia. Està molt bé i té un personatge molt potent com és la Salander...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com