22 d’oct. 2009

El programa 'Arucitys' de 8TV no parla mai de TV3, si no és per criticar-la


Sóc un seguidor diari del programa Arucitys, que Alfons Arús presenta de dilluns a divendres a la cadena privada 8TV. Sobretot, la secció que més m'agrada del programa és l'apartat de crítica televisiva, la Teletúlia. Però si avui parlo de l'Arucitys no és per altra cosa que per lamentar que, per un dia que parlen de TV3, siga per criticar la cadena de Televisió de Catalunya. És a dir, a l'Arucitys mai comenten els programes de TV3, només analitzen la programació de les televisions estatals, i fins i tot quan repassen el share del dia anterior el seu marc de referència són les cadenes espanyoles, per molt que l'Arús sempre diga que no té cap problema en parlar de la competència (i per tant fer-los publicitat indirecta). Els costa moltíssim tractar dels programes de TV3 i si parlen de les audiències televisives del dia anterior sempre donen les dades globals de l'Estat, mai les catalanes, tot i que 8TV és una televisió catalana que, en principi, només es veu a Catalunya. Però amb aquesta tàctica, posant la lupa sobre les teles estatals i obviant allò que s'emet a TV3, s'estalvien haver de parlar de programes i sèries que molts dies sí que lideren els rànquings d'audiència, i que sí que són la seua competència directa.

Però avui a l'Arucitys han fet una excepció. Per un dia, han parlat de TV3 per criticar la narració que ahir van fer durant la retransmissió del partit entre el Real Madrid i el Milan. L'Arús té raó quan diu que TV3, com a cadena pública, hauria de ser més respectuosa amb els catalans que són seguidors del Madrid, ja que és veritat que moltes vegades sembla la tele oficial del Barça. Però l'Arutictys hauria de ser més coherent, a partir d'ara, i si avui ha criticat o, deixem-ho així, analitzat la retransmissió de TV3, que va guanyar el share del dia amb més d'un 30% de quota de pantalla; també ho hauria de fer quan Televisió de Catalunya lidera els rànquings. I ho fa molts de dies amb sèries com Ventdelplà o amb programes com l'Alguna pregunta més (APM), que dimarts va tenir 552.000 espectadors i va ser l'espai més vist a Catalunya després del Telenotícies, fins i tot per davant de Curso del 63 (amb 498.000 espectadors), programa d'Antena 3 que sí que es mereix molts minuts a la Teletúlia dirigida per  l'Arús.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

4 COMENTARiS:

  1. Aquesta qüestió ja fa temps que ho vaig plantejar al fòrum ( no oficial ) de l'Aricitys, ja que ho trobo molt ridícul, poc rigorós i massa interessat. L'excusa formal que es veu que donen des del programa es que com parlen de les cadenes estatals lligant-t'ho amb les audiències de tota Espanya, si ho comparen amb les de tV3, no es valid perquè nomes son de Catalunya, tot i que com dius, Gustau, quant els interessa si que ho fan.
    l'única explicació, sinó es per raons personals, seria que son competidors directes.
    Ja he vist que els hi has enviat el post al fòrum oficial. Molt be. Pos això: tant patètic com interessat.

    ResponElimina
  2. Sí, vaig pensar que així seria més fàcil que algú del programa llegís la meua reflexió. Avui han tornat a parlar de la retransmissió de TV3, aprofitant que alguns crítics de televisió dels diaris havien rebutjat la narració de Bernat Soler i Pitxi Alonso. Penós.

    ResponElimina
  3. És un programa entretingut, si mires què fan a la mateixa hora a la tele però, quan veus qui critica i què critica... Haurien de mirar-se a l'espill, tant a l'apartat de crítica de tele com als altres. Quina colla...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com