22 d’oct. 2009

El web del '30 minuts' permet recuperar 'Aigües turbulentes' i prop de 700 reportatges


'L'aigua serà un dels grans problemes del segle XXI, pel preu i per l'escassetat'. Amb aquesta frase, començava un dels reportatges del programa 30 minuts que més impacte van tenir a les Terres de l'Ebre, emès per TV3 la nit del 12 de novembre del 2000. El govern de l'Estat del PP acabava de presentar l'avantprojecte de llei del Plan Hidrológico Nacional (PHN), i la mobilització del territori contra el transvasament de l'Ebre començava a prendre força. Ara, al nou portal web del programa, és possible tornar a veure aquest documental, titulat Aigües turbulentes i que posava de relleu la realitat de l'aigua als diferents territoris de l'Espanya, però també  prop de 700 reportatges més (unes 400 hores de vídeo) de la història del 30 minuts, que acaba de complir els seus primers 25 anys a la graella de Televisió de Catalunya. El gran repte per aquest aniversari -i que no té cap referència pròxima en el panorama televisiu internacional en el gènere del reportatge- és la inclusió al web del fons documental històric del 30 minuts, amb tots els reportatges fets des del 1984 fins ara, i que puguen emetre's per internet, bé perquè el programa tinga els drets o perquè no hi haja cap afectació personal que ho impedisca. La vocació del programa és que els reportatges tinguen vida més enllà de la seua emissió, i entronquen amb la funció social que Televisió de Catalunya entén que ha de tenir el 30 minuts i  la professió periodística: la de servir tots els col·lectius de la societat civil interessats a analitzar un web que serà una eina educativa eficaç i d'abast immediat i permanent.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com