26 d’ag. 2009

'Pelham, un, dos, tres', la pel·lícula favorita de Quentin Tarantino

L'estrena del remake dirigit per Tony Scott i protagonitzat per Denzel Washington i John Travolta, que aquí ha estat comercialitza amb el títol ambigu Asalto al tren Pelham 123, ha fet renàixer l'interès per la pel·lícula de 1974 dirigida magistralment per Joseph Sargent. Sens dubte, Pelham, un, dos, tres és un clàssic del cinema negre i d'acció dels anys setanta, que segons diuen és el film preferit de Quentin Tarantino. Fox acaba de traure al mercat una edició especial en DVD de la pel·lícula, que ja havia estat editada el 2002, i la cadena privada 8TV la va emetre ahir a la nit, cosa que vam aprofitar per veure-la. I l'experiència no podria ser més gratificant.

D'entrada, vam entendre perfectament que siga una pel·lícula favorita de Tarantino. Té molts dels ingredients del seu cinema, sobretot el de la primera època, ja que els protagonistes són un grup de quatre criminals que decideixen segrestar un vagó del metro de Nova York. A partir d'aquí, amenacen les autoritats amb matar un passatger cada minut, si després d'una hora no els donen un rescat d'un milió de dòlars. Així, per no ser reconguts i poder parlar entre ells sense revelar el seu nom real als hostatges, els segrestadors utilitzen nom de colors, Senyor Blau, Senyor Gris, Senyor Verd i Senyor Marró, un codi que després va homenatjar Tarantino amb la seua opera prima, Reservoir Dogs (1992). A més, com a la cinta de culte de Tarantino, hi ha un dels malfactors que es posa nerviós i que complica l'operació, hi ha personatges secundaris memorables i diàlegs sensacionals, que hauria signat el propi director de Pulp Fiction. Però per damunt de tot, hi ha el protagonisme de Waltter Mathau, que interpreta el tinent Garber, el cap de la policia del metro. Tot seguit, teniu el tràiler original...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

1 COMENTARiS:

  1. Precisament a l'illa vam comentar-la fa uns dies la pel·lícula:

    http://illadelsmonstres.blogspot.com/2009/08/640.html

    el gran punt d'aquest film és Walter Mathau, sense ell trobo que seria un producte bastant més discret, tot i que igualment entretingut

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com