10 de maig 2009

'Les amistats perilloses', aquesta nit a TV3

Avui recomanem la pel·lícua Les amistats perilloses, que TV3 emetrà a partir de les 23.20 hores. L'any 1988, el director Stephen Frears va escollir la novel·la epistolar de Choderlos de Laclos (adaptada per Christopher Hampton primer per al teatre, i després per al cinema) per dirigir la seua primera pel·lícula a Hollywood. Així, tot i ser una pel·lícula d'època (marc poc habitual en la seua filmografia), el tema té un rerefons actual: la manipulació que s'exerceix per mitjà del sexe i el poder. En el film, Madame de Merteuil (Glenn Close) vol venjar-se del seu amant i convenç el seductor vescomte de Valmont (John Malkovich) perquè l'ajude. Aquest, però, també té un projecte: conquistar una dona casada bonica, que té fama de religiosa i fidel (Michelle Pfeiffer). Per tant, tots dos aristòcrates teixeixen una trama d'enganys i traïcions que acaba enfrontant-los entre ells. D'altra banda, aquesta no es l'única adaptació que existeix de la novel·la original. Anteriorment, Roger Vadim la va dur al cinema (Relacions perilloses, 1959) i, paral·lelament al film de Frears, Milos Forman va realitzar una altra versió més personal de la mateixa obra (Valmont, 1989), que molts han jutjat encara millor que Les amistats perilloses. Nominada al 1988 per als Oscar a la millor pel.lícula, millor actriu i millor actriu secundària, Les amistats perilloses va haver de conformar-se a guanyar només el premi al millor guió adaptat. Amb tot, també cal destacar la música de George Fenton i la fotografia de Philippe Rousselot.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com