14 de maig 2009

La final de Copa arrasa i TVE acomiada el cap d'esports per amagar la xiulada al rei

La rentransmissió de la final de Copa del Rei a Televisió Espanyola (La 1) va ser el programa més vist d'ahir, però també l'emissió més vista en totes les cadenes del país en l'últim any. Més de 10 milions d'espectadors, amb una quota de pantalla del 48,5%, van veure ahir el partit entre el Barça i l'Athletic a través de La 1 de TVE, tot i que el minut d'or del partit es va produir en el moment en què Touré va marcar el gol de l'empat, instant en què els audímetres van registrar més del 55% de l'audiència i més de 11,7 milions d'espectadors. A més, el partit va ser vist en algun moment de l'emissió per més de 20,2 milions d'espectadors. En el cas de Catalunya, en què el partit també s'emetia per TV3, la cadena autonòmica va registrar un 41,9% de quota de pantalla, amb més de 1,4 milions d'espectadors. Però més audiència encara va tenir el post-partit i la celebració de la Copa del Rei, amb un 44% de quota de pantalla. En canvi, a Euskadi van preferir veure la final per La 1, ja que només el 16,4% van veure el partit en basc per l'ETB1, i el 7,1% la retransmissió en castellà per ETB2. En total, es calcula que més del 65% de bascos i catalans que van mirar la televisió ahir a la nit estaven veient la final de Copa.
Però el que no van veure els que van optar per la retransmissió de TVE va ser la xiulada monumental de les aficions a l'himne espanyol, en el moment en què els Reis entraven a la llotja de Mestalla. Les ràdios van parlar de seguida de censura, i a la mitja part TVE va rectificar i va oferir allò que no s'havia vist perquè, en lloc d'emetre les imatges de l'himne en directe, la realització de TVE va preferir connectar amb San Mamés i amb la rambla de Canaletes. També va emetre aquest mateix moment al final el partit, tot atribuint l'omissió de les xiulades als Reis a un "error humà". Avui, el director de TVE, Javier Pons, ha demanat disculpes per l'afer i ha anunciat la destitució fulminant del cap d'esports, Julián Reyes, que ahir a la nit ja hauria presentat la seua dimissió com a "màxim responsable" del que havia passat. Així es com van emetre aquests moments previs a la final les tres cadenes, ETB, TV3 i La 1 de TVE...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com