13 d’ag. 2008

Cafè Zattoo (s'acaba la tele gratis)

Poc més d'un any després de la seua entrada en funcionament a l'Estat espanyol, la plataforma de televisió en directe per internet Zattoo ha deixat de ser gratuïta. Al juny us explicàvem que Zattoo ja havia assolit la xifra màgica d'un milió d'usuaris, tot i que els començaments van ser una mica difícils, amb algunes cadenes que es resistien a autoritzar la plataforma a difondre el seu senyal per internet. Però ara Zattoo s'ha anat consolidant, afegint-hi nous canals (ja en té més de 25), tot millorant el servei i incorporant noves funcions, com una guia de programació electrònica. Però fa uns dies, vam rebre un correu electrònic en què Zattoo ens anunciava que a partir del 8 d'agost caldria pagar una petita quantitat, equivalent al preu d'un cafè, per poder seguir mirant els canals des de l'ordinador. La veritat és que fer que el programa funcinone correctament per a més d'un milió de persones ha de ser molt costós; i la realitat, que potser Zattoo no ha rebut tots els ingressos publicitaris que esperava, per poder mantenir el servei, millorar la infraestructura i l'oferta de canals, i a més a més guanyar diners. Siga com siga, aquesta "petita quantitat" per continuar mirant Zattoo és 2.40 euros més IVA (si no calculem malament, uns 2,78 euros), que els usuaris hem d'abonar a la plataforma enviant dos missatges de mòbil, que ens permeten obtenir un codi. Així, aquesta quantitat ens permet utilitzar Zattoo fins a finals del setembre del 2008, però no ens diuen què pensen fer després. D'entrada, ens sembla que el cafè Zattoo és una mica car, encara que només siga un cafè al mes, tenint en compte que la majoria són canals que es poden veure gratuïtament a través de la TDT o pel satèl·lit. Però si la cosa els funciona, Zattoo ingressarà de cop una important injecció econòmica, ni més ni menys que d'uns 2,7 milions d'euros.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

2 COMENTARiS:

  1. Tot pel preu d'un cafe!!!
    l'eslogan " pel preu d'un cafe" es fa servir molt ( estic per patentar-lo) pero no sempre s'ajusta a la realitat.
    Un cafe, si exceptuem llocs especials, val la meitat, i menys, de 2,40. Per cert, el calcul "l'hem" fet be, del que no estic segur es que el tipus d'iva sigui el genral.

    ResponElimina
  2. En los tiempos que corren en los que la tecnología de Internet posibilita tener la mayoría de las cosas gratis, es un atraso que Zatoo vaya a cobrar por sus servicios cuando podría continuar siendo gratis para el usuario y conseguir ingresos mediante algún tipo de publicidad.

    Basta con buscar en Google “tv gratis” para que vean lo que van a perder…

    Puntuación para el marketing de Zatoo = cero.

    Una usuaria de Zattoo indignada.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com