15 de maig 2009

'Invierno en Bagdad', avui a La 2

L'espai Versión Española emet aquesta nit a La 2 (a partir de les 21.50 hores) el documental Invierno en Bagdad, que el peruà Javier Corcuera va dirigir el 2005, amb producció d'Elías Querejeta. El treball retrata l'abans i el després dels bombardejos aliats a la capital de l'Iraq. Tot comença quan els presidents dels Estats Units, George Bush; Regne Unit, Tony Blair, i d'Espanya, José María Aznar, declaren sense cap mena de dubte que l'Iraq posseeix armes de destrucció massiva, que poden posar en perill la pau al món. A partir d'aquí, s'inicien mobilitzacions contra la guerra i un grup d'espanyols decideix viatjar a l'Iraq, lloc on es troben amb gent compromesa de molts altres països. Un cop iniciada la guerra, s'entrevisten amb ferits, mutilats i altres víctimes del conflicte, especialment els nens. Tots afronten amb pessimisme les seues expectatives de futur, com a conseqüència del brutal i despietat canvi que la contesa bèl·lica ha produït. Corcuera, declarat pacifista, va ser part dels escuts humans que van intentar aturar la invasió nord-americana, i per tant la pel·lícula també narra el seu testimoni personal. El documental va guanyar la Biznaga de Plata al millor documental al Festival de Màlaga. El mateix equip també va dirigir el conegut documental La espalda del mundo (2000), premiat al festival de cinema de Donosti i al festival de nou cinema llatinoamericà de La Habana. Abans de dirigir Invierno en Bagdad, Corcuera també va realitzar La guerrilla de la memoria (2002), Condenados al corredor (2003) i En el mundo a cada rato (2004). Un dels seus últims treballs és Invisibles (2007), un documental col·lectiu en què comparteix la direcció amb realitzadors de la talla de Win Wenders o Isabel Coixet.
D'altra banda, si voleu veure Invierno en Bagdad, també hem trobat el documental penjat a Documentales libres, amb la tecnologia de Megavideo...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com