27 de març 2009

'Ben X' i 'Street Fighter', dues visions sobre el món dels videojocs que arriben als cines

Dues pel·lícules que ofereixen una visió molt diferent sobre el món dels videojocs arriben aquest divendres a les cartelleres. La primera és Ben X (no confondre amb Ben 10, la popular sèrie de dibuixos animats que també té alguna adaptació a imatge real), i és una proposta del director Nic Baltazhar, un periodista i crític de cine, presentador a la televisió de Flandes, que ha portat primer al teatre i ara al cinema el seu llibre homònim. Fins i tot s'ha dit que podria fer un remake d'aquesta mateixa pel·lícula als Estats Units. El punt de partida de la història va ser l'encàrrec a Baltazhar perquè escrivís una novel·la sobre adolescents que no llegeixen. Així, a partir dels fets reals d'un jove autista que va suïcidiar-se després de patir assetjament escolar, Baltazhar va escriure la història de Ben, un jove que arrossega la creu de ser el friki de la classe, el favorit de tot l'institut a l'hora de rebre les crueltats de la resta d'alumnes. La intel·ligència de Ben és molt superior a la de la resta de joves, però també és molt callat i tímid, fins al punt que voreja l'autisme. La seua vida a l'institut és un infern, però quan arribe a casa es tanca a l'habitació i es converteix en un veritable mestre d'un joc d'ordinador online, tot passat de víctima en heroi. Per això, però sobretot per sobreviure a la realitat, Ben haurà de barrejar el món real a la ficció, per poder enfrontar-se als que li fan la vida impossible. En aquest sentit, Ben X és possiblement una de les estrenes cinematogràfiques més interessats d'aquest cap de setmana.



L'altra pel·lícula que avui arriba a les cartelleres i que també ens apropa al món dels videojocs és Street Fighter. En aquest cas, el director Andrzej Bartkowiak torna a recórrer a un dels videojocs més famosos de tots els temps, només quatre anys de dirigir l'adaptació de Doom. A priori, l'interès principal d'aquesta pel·lícula és veure en acció l'actriu canadenca Kristin Kreuk, molt coneguda pel seu paper a la sèrie de televisió Smallville, en què interpreta Lana Lang, l'amor adolescent de Superman. En aquesta pel·lícula, Kreuk encarna la guerrera Chun-Li, que coneixereu si alguna vegada heu jugat a l'Street Fighter. En realitat, aquesta no és la primera pel·lícula d'imatge real basada en el videojoc, ja que l'any 1994 Steven E. de Souza va dirigir una adaptació interpretada per Jean-Claude Van Damme, Raul Julia i Kylie Minogue. A més, també se n'han fet diferents sèries de dibuixos animats i alguna pel·lícula d'animació. Aquesta nova versió d'Street Fighter comença quan un bon nombre de poderosos guerrers arriben a Bangkok, i comencen a barallar-se els bons contra els dolents.



Altres estrenes de la setmana són les comèdies Confesiones de una compradora compulsiva i Superpoli de centro comercial, una de les últimes sorpreses de la cartellera nord-americana. En cartell també hi ha les produccions espanyoles Retorno a Hansala, l'última pel·lícula de Chus Gutiérrez, i Mentiras y gordas, d'Alfonso Albacete. Potser també us interessa A Christmas Carol /Un cuento de Navidad, una pel·lícula d'Arnaud Desplechin amb Catherine Deneuve; o el film d'acció Traitor, amb Guy Pearce i Don Cheadle. Altres propostes d'estrena són La vida secretas de las abejas; Atanarjuat, la leyenda del hombre veloz, i la pel·lícula infantil Animal Channel.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com