22 de set. 2008

'Encontres a la tercera fase', menys de tres mesos després a Televisió de Catalunya

Menys de tres mesos després, Televisió de Catalunya tornarà a emetre la pel·lícula Encontres a la tercera fase. El passat 3 de juliol va passar aquesta cinta d'Steven Spielberg pel canal 300, i aquesta nit ho farà per TV3, a partir de les 00.25 hores. Si encara no l'heu vist, per tant, comença a ser una veritat com un temple que ja no teniu excusa. Dirigida l'any 1977, Encuentros en la tercera fase va ser la confirmació del talent d'Spielberg després de El diablo sobre ruedas (1971) i Tiburón (1975), fins al punt que va ser per aquesta pel·lícula que va rebre la seua primera nominació a l'Oscar com a millor director. Però sobretot, suposa la seua aportació més notable al gènere de ciència-ficció, que va innovar definitivament tot presentant els alienígenes com a éssers amistosos. Fins aquell moment, els extraterrestres de les pel·lícules havien estat personatges hostils, caracteritzats per un comportament agressiu i violent contra els humans, com a conseqüència de la paranoia col·lectiva que impregnava la societat nord-americana durant la Guerra Freda, i que evidentment també va arribar a Hollywood. Fins i tot l'alienígena d'Ultimátum a la Tierra (1951), de Robert Wise, que inicialment es presenta com un ésser amistós, recorre a la violència quan els humans no obeeixen el seu ultimàtum per acabar amb les guerres. Però a Encuentros en la tercera fase els alienígenes no són hostils, sinó que porten un missatge de pau i d'amistat intergalàctica que més endavant Spielberg aprofundiria en la seua pel·lícula més exitosa, E.T., el extraterrestre.

Segueix llegint l'article a Cinema-Classics.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com