23 de set. 2008

TVE amenaça amb un remake de 'Verano Azul'

Si ha tornat El coche fantástico, per què no pot fer-ho Verano Azul? Això és el que han degut pensar els directius de TVE, que al costat de la productora Boomerang han anunciat que estan preparant un remake de la sèrie espanyola més popular dels anys vuitanta. La nova sèrie es podria dir Verano azul.09, i seria una nova versió de la producció original dirigida per Antonio Mercero, que explicava les aventures d'un grup de xiquets i adolescents durant les vacances d'estiu en un poblet costaner d'Andalusia. Verano azul és una sèrie que TVE ha exprimit durant anys, amb obligades reposicions cada estiu, i pel que sembla no vol renunciar a continuar fent-ho. La sèrie original, amb només 19 episodis, es va emetre per primer cop a la tardor del 1981, pel pont del Pilar, i amb les successives repeticions va ser vista per milers d'espectadors que vam créixer amb les entremaliadures de Tito i Piraña i amb les històries de Pancho, Javi, Quique, Bea i Desi. També inoblidables eren els personatges de Julia i sobretot de Chanquete, a càrrec del desaparegut Antonio Ferrandis. La sèrie va marcar diferents generacions de xiquets i adolescents, tant a l'Estat espanyol com a l'estranger (una amiga argentina ens deia que al seu país també miraven la sèrie, i que es feien un tip de riure amb la manera de parlar dels gallegos; suposo que com nosaltres ara amb la sèrie Floricienta).
Ara la productora Boomerang, responsable d'altres sèrie com Física o Química i Motivos personales, ha garantit que l'objectiu de la nova sèrie és mantenir l'essència del Verano Azul original, però dotant la nova ficció d'un realisme més proper a l'Espanya actual. No sé si això ho han pensat bé, ja que Verano Azul avançava una sèrie de temes que encara són d'absoluta actualitat, com el divorci, les llibertats individuals, el dret a protestar, l'especulació immobiliària, la protecció del medi ambient o el conflicte entre pares i fills. Fins i tot la sèrie va ser criticada pel seu excés de naturalisme, ja que els personatges (inclosos els més joves) utilitzaven un llenguatge molt col·loquial i ple de paraulotes. Per tant, més ens temem que TVE vulga fer una versió més edulcorada de Verano Azul, apropant la història al pensament únic del que és políticament correcte. De fet, la cadena pública ha dit que vol fer una sèrie "divertida, fresca, emotiva" i que destaqui els valors positius de la societat, construint ponts generacionals per unir davant de la tele a tota la família. Sincerament, no ens imaginem a ningú més fent de Piraña o de Chanquete, i dubtem molt que els actors infantils i juvenils que triïn ara tinguin la mateixa gràcia que aquells. En aquest sentit, pensem que seria molt més interessant fer una sèrie que expliqués què els ha passat als personatges 30 anys després. Més que un remake, el que caldria fer és una seqüela de Verano Azul, amb uns Tito i un Piraña adults i amb fills (en la vida real Miguel Joven treballa en un hotel a Nerja, població en què es rodava la sèrie, mentre que el grassonet Miguel Ángel Valero és llicenciat en telecomunicacions i professor); un Javi policia (és el paper que Juan José Artero interpreta a El comisario); un Pancho amb procés de rehabilitació per les drogues (l'actor José Luis Fernández va passar per aquest difícil tràngol); un Quique dedicat a la fotografia (com fa ara Gerardo Garrido), i amb Desi i Bea treballant en un hospital (les germanes Cristina i Pilar Torres són auxiliars en una clínica). Imaginem-nos el joc que donaria una sèrie així!

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

1 COMENTARiS:

  1. ... serà divertit vore com adapten el guió.

    A la desi li regalaran un scooter.

    segur que sortiran fumant algun que altre porret.

    faran un bloc i enviaran sms per convocar la mani per salvar "el barco de chanquete"

    igual algun personatge surt de l'armari.

    segur que els pares dels xiquets surten jugant a golf, també sortirà la problemàtica de l'aigua i de lo insolidaris que som els ebrencs

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com