26 de set. 2007

La falsa Madeleine: molt bé TV3, malament Cuatro

Avui he estat mirant una estona el programa El Club, que Albert Om presenta a TV3. L'he començat a mirar perquè estaven debatent sobre la polèmica per la crema de les fotografies dels Rei d'Espanya a Girona, i m'interessava saber què en deien, ja que que ahir a la nit em vaig quedar glaçat amb algunes de les afirmacions que van sentir-se al programa Madrid Opina, que Ernesto Sáenz de Buruaga modera a Telemadrid. Per exemple, l'escriptor Juan Manuel de Prada va insinuar que el govern de Montilla agitava els antimonàrquics independentistes, a qui va titllar de mequetrefes, per amagar la seua ineficàcia en la gestió del caos a Rodalies o de la gran apagada de Barcelona... Però bé, això no és el que volia comentar. Just després, a El Club han parlat d'una fotografia presa per una turista espanyola al Marroc, en què una dona del país porta una xiqueta molt semblant a Madeleine McCann. Després de comentar una estona les possibilitats que la nena fos la xiqueta anglesa desapareguda aquest estiu a Portugal, Om ha interromput els seus tertulians per anunciar que s'acabava de confirmar que la policia ja havia identificat la xiqueta, i que no era Madeleine, sinó una nena marroquí. Per tant, cal felicitar a la gent de TV3 per la seua rapidesa de reflexos.
Però tot seguit, faig zàping i veig que a Cuatro també estan parlant de la famosa fotografia. Així, al programa Channel Nº 4 no només no diuen que ja se sap que la xiqueta de la foto no és Madeleine, sinó que parlen per telèfon amb una dona que assegura haver vist a la nena desapareguda en un poble del nord del Marroc, a poc més d'una hora de Melilla. Segons la testimoni entrevistada per Ana García Siñeriz i Boris Izaguirre, una dona "musulmana" portava Madeleine de la mà pel carrer, en contra de la voluntat de la xiqueta. Pel que semblava, a Cuatro donaven crèdit al testimoni de la dona i a la tesi marroquina del cas, fins al punt que aquest matí també l'havien entrevistat al magazine de Concha García Campoy. Podeu llegir la notícia sobre el desmentiment oficial a El País.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

1 COMENTARiS:

  1. Pos si, molt bé que s'hagi investigat rapid qui és la persona de la foto. De totes formes, el tema de Marroc si que val la pena investigar més, ja que (segons el BBC) dos testigos independents van dir que li havien vist al mateix dia i a la mateixa ciutat, cada u sense saber que l'altra ho havia dit. (sempre segons fonts de premsa britanics). Per més curiositat, un diu que la nena va preguntar "quan puc veure la meva mare?".
    Ampliant el tema, el que està clar, per a mi, es que la premsa s'està pàssant una mica repetint rumors i insinuant coses que de moment ningu sap si son aixi o no. Donat que ni la policia/fiscals poden donar la seva versio (ni explicar res de tot aixo que la premsa portugesa sembla "saber"), ni els pares tampoc, ja que les lleis ho impedeixen, pos, s'esta formant una opinio publica d'esta gent que , de sea inocents, es per a "matar" algun "periodista" !!
    Encara que cap mitjan de premsa sap lo que ha passat, jo recomanaria que tothom compares noticies de Portugal amb les de Angalaterra per donar-s'en que, pos, aixo, no sabem res i més val no linxar esta gent abans d'hora, i sobretot, més val, buscar la noia fins que la trobessen/m. Per mi ha sigut una lliço interessant d'algo que de vegades oblidem - qui te la veritat absoluta? i qui ho diu?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com