14 d’ag. 2007

Joost o la televisió del futur

Aquest matí m'he instal·lat Joost, un d'aquests nous programes que han proliferat per veure televisió a través d'internet. Havia llegit alguna cosa sobre Joost, però fins avui no havia tingut l'oportunitat de provar-lo, i la veritat és que m'he endut una impressió molt positiva. Pels que encara no el conegueu, Joost (abans conegut amb el nom de Venice Project) té la vocació de ser una gran plataforma que oferirà contingut de vídeo en streaming a través de la tecnologia P2P, creada pels mateixos d'Skype o Kazaa. Com que el projecte encara es troba en fase Beta, només poden descarregar-se el programa els que tenen una invitació per fer-ho. Com que jo ja sóc un usuari, si teniu curiositat per saber què és Joost i com funciona, només cal que m'escriviu un correu electrònic a l'adreça gustaumoreno@gmail.com, indicant el vostre nom i cognom. Molt gustosament, us faré arribar una invitació perquè xaleu mirant la tele amb Joost.
Els vídeos es veuen amb una gran qualitat, tot i que si teniu un monitor gran és millor minimitzar una mica la pantalla. Sembla que així no patireu els molestos talls. Com que funciona seguint el model de vídeo sota demanda, els canals que emeten per Joost no són les cadenes convencionals (com sí passa a Zattoo), sinó canals especialitzats en la difusió de continguts per internet. Tot i així, el desembarcament de les grans cadenes ja ha començat, encara que com us deia Joost només es troba en la fase de proves. La MTV i Sci Fi ja tenen els seus canals, en què es poden veure programes, sèries i telefilmes. Recentment, la cadena CBS i la productora Warner Bros., filial de Time Warner, també han assolit acords amb Joost per integrar-se a la nova plataforma de televisió online. En el cas de Warner, ja emet el canal Best of the Day.

Joost és molt fàcil d'utilizar. Només cal descarregar-se un petit programa i executar-lo. A l'escriptori se us posarà una icona d'accés directe que us obrirà una interfície suau i molt senzilla de fer anar. En només uns mesos, Joost ha aconseguit un llistat de canals impressionant, de gairebé tots els gèneres (i repetim: això és només la fase Beta). Com a exemple, les últimes incorporacions han estat Wedding TV (entreteniment), Motocross.com (motos), Rockworld.TV (música rock), Movieola: The Short Film Channel (curtmetratges), Drum (shows televisius i esdeveniments esportius) i Audi Channel (sobre la marca de cotxes Audi). Però ja hi ha un llarg llistat de canals de dibuixos animats i animació, entreteniment, documentals, música, estil de vida, jocs, esports... La gran majoria dels continguts són en anglès, però també comencen a haver-hi programes en espanyol i canals com IMF Spain (de videoclips)o Jump TV Latino.

Ebremedia ja ha convidat:
Esteve Albacar
Josep Maria Aiximeno
Agustí Descàrrega
Jaume Llambrich
Jordi Irazuzta
Daniel Gil
Manel Zaera
Carlos López
Sergio Cuartiella
Ismael Fernández Tolós
Carme Pla
Roberto Calvo
Cristina Lleixà
Jordi Casado
Pere Panisello
Rafael Esteban
Dr. Jordi
Carlos Martorell
Manel Rodero

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com