28 d’ag. 2007

El 3alacarta del Windows Media Center

Una de les coses que he pogut comprovar amb l'ordinador nou és el funcionament del servei 3alacarta, de Televisió de Catalunya, a través del Windows Media Center. El servei forma part d'un projecte multisuport de televisió interactiva, que va convertir la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió en un dels primers proveïdors de continguts per al producte que Microsoft va pensar per convertir els ordinadors en els nous centres de lleure multimèdia de les llars digitals. Però la veritat és que el 3alacarta és un dels pocs serveis online que ara per ara ofereix el Windows Media Center, al marge d'un servei de revelat de fotografies i accés directe a alguns llocs de caràcter comercial. El més destacat, però, és que 3alacarta ofereix vídeos en alta qualitat dels programes de Televisió de Catalunya, amb un important catàleg de programes actuals i d'arxiu, així com episodis de les diferents sèries de producció pròpia. De moment no l'he utilitzat gaire, ja que només he fet un primer tomb d'exploració. Ja us aniré explicant les meues impressions quan hagi utilitzat més aquest servei, que a priori sembla força interessant, i que en els pocs anys que funciona ja ha rebut moltes crítiques dels impulsors del programari lliure.

Per saber més:
-30 minuts, 3alacarta i Windows i altres entrades sobre 3alacarta al bloc de Manel Zaera.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

2 COMENTARiS:

  1. Ja saps que no estic gaire a favor del servei que ofereix la CCRTV. No pel servei sinó per les seves característiques. Està orientat a plataformes Microsoft. No han pensat a obrir-se i utilitzar formats estàndard per als videos? No han pensat a tenir presència en altres servidor de televisió a la carta, com l'iTunes Store? I, és més, si ja paguem la feina de la CCRTV amb els nostres impostos, per què hem de pagar pels continguts un altre cop? Ja s'han pagat en el moment de crear-los, i haurien de ser de titularitat pública, per començar.

    ResponElimina
  2. Estic completament d'acord, sobretot en la necessària gratuïtat dels continguts d'una corporació pública. Si no tinc mal entès, així és com funciona la BBC. I si econòmicament no resulta rendible, el que podria fer-se és adoptar una solució mixta, és a dir, introduir spots al principi i al final dels vídeos, per ajudar a costejar el servei. El que també trobo de mal gust és que només s'hagi pensat en els usuaris de Microsoft, i que els serveis amb programari lliure continuïn en període de proves.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com