22 d’ag. 2007

Canal+ estrena el documental 'Noticias de una guerra'

La cadena de pagament Canal+ estrena aquesta nit, a partir de les 22.00 hores, el documental Noticias de una guerra, dirigit per Eterio Ortega a partir d'un guió coescrit amb Elías Querejeta, que també va exercir de productor. El documental va ser realitzat l'any 2006, i a través de les notícies i de les imatges de l'època mostra l'ansietat, l'horror i la mort de la Guerra Civil espanyola. Amb tot, Noticias de una guerra no té veu en off, i està muntat amb un llenguatge purament cinematogràfic, allunyant-se expressament de la narrativa del documental clàssic. A més, en alguns moments s'han recreat amb actors algunes de les escenes més importants per entendre el desenvolupament del conflicte, i també s'han doblat alguns discursos de personatges com Francisco Franco o La Pasionaria, dels quals els documents sonors estaven deteriorats o directament no existien. Ara ens pot semblar una cosa estranya, però la interpretació dels discursos polítics per actors va ser una pràctica habitual en els primers anys de la ràdio, quan no podien fer-se enregistraments tan fàcilment. El documental, que comença al gener del 1936, s'endinsa cronològicament en els tres anys que van transcórrer des de la convocatòria de les eleccions generals del 1936 fins a la caiguda de Madrid, l'any 1939.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com