27 de jul. 2007

'Roswell' i 'Abducidos', 60 anys després de la col·lisió OVNI a Nou Mèxic

És una casualitat, però aquests dies que es compleix el 60è aniversari de la suposada col·lisió d'un objecte volador no identificat (OVNI) a Roswell, Nou Mèxic, estic mirant dues sèries que tracten directa o indirectament aquests fets. La primera és Roswell, una sèrie de ciència ficció juvenil produïda per l'actor Jonathan Frakes, el comandant Riker d'Star Trek: la nova generació, que fins i tot va aparèixer interpretant-se a ell mateix en la primera temporada. Roswell va tenir tres temporades, 61 episodis i actualment el canal de pagament Fox està reemetent la segona temporada a les tardes. Antena 3 va passar la sèrie fa uns anys, de matinada, i això feia impossible seguir-la. Si la mireu, Roswell us recordarà Smallville, perquè també és una sèrie juvenil d'instituts, en una zona rural dels Estats Units, amb un jove amb poders que en realitat és un alienígena i una noia que s'enamora. Però Roswell (1999) és anterior a Smallville (2001), tot i que el concepte i personatge de Superboy és encara més antic (1944), ja que el jove Superman havia aparegut dècades abans en els còmics, als dibuixos animats i fins i tot en altres sèries de televisió (1961, 1988). Com Smallville, Roswell té una base literària, les novel·les Roswell High, de Melinda Metz, molt populars als Estats Units. Les dues sèries exploren el mateix tema: a partir de la col·lisió d'una nau extraterrestre, uns xiquets alienígenes són adoptats pels humans, i viuen entre nosaltres amb poders extraordinaris.
L'altra sèrie sobre els fets de Roswell que estic mirant aquests dies és Abducidos (Taken), la minisèrie de deu episodis que Steven Spielberg va produir el 2002, i que va representar el descobriment de la petita actriu Dakota Fanning (La Guerra de los Mundos). Abducidos, una història de nissagues familiars i ciència ficció, arrenca també amb els fets de Roswell, que els militars investiguen al mateix temps que intenten amagar les troballes alienígenes a la població civil, en els primers anys de la Guerra Freda. Actualment, el canal AXN està emetent la minisèrie, amb dos episodis setmanals els dimecres a la nit.
D'altra banda, coincidint amb el 60è aniversari dels fets de Roswell, el Canal de Historia emet avui a les 17.00 hores el documental Obsesión extraterrestre, dintre de la sèrie UFO Files. Les visites extraterrestres, les invasions, els contactes, les abduccions i les conspiracions governamentals per ocultar-les, ja formen part d'un fenomen cultural, que ha fet escriure rius de tinta i ha servit de base per a grans pel·lícules i sèries, com Expediente X, Independence Day o Contact. El documental pretén explicar aquesta obsessió al llarg de la història recent, i mostrarà imatges de la celebració del 50è aniversari de Roswell, ara fa 10 anys.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

1 COMENTARiS:

  1. Un dia us contare el Roswell de les terres de l'Ebre...

    L'OVNI d'Aldover!

    Que no anaven errats no.. no era lo laser de la Karibú!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com