23 de març 2007

La minisèrie de 'Dune', a partir d'avui i tot el cap de setmana a Sci Fi

El canal de pagament Sci Fi emet aquesta nit a les 22.00 hores el primer episodi de la minisèrie Dune, adaptació televisiva de la novel·la de Frank Herbert que el director David Lynch també va portar al cinema l'any 1984. De la mateixa manera, la segona i la tercera part de la minisèrie s'emetran demà dissabte i diumenge a la mateixa hora. Pels que no sapigueu de què va la cosa, Dune és la història de la lluita de dues grans famílies del futur, les dinesties dels Atreides i els Harkonnen, que s'enfronten per dominar un planeta insignificant i desèrtic, però que és l'únic lloc en què es conrea l'espècie, el bé escàs i més valuós de l'univers. A la minisèrie, una producció entre Itàlia i els Estats Units de l'any 2000, ens trobem actors de la categoria de William Hurt o Giancarlo Ginannini, però també altres més desconeguts, com Alec Newman i Saskia Reeves. Des de la seua publicació l'any 1965, la novel·la de Frank Herbert ha venut més de 12 milions d'exemplars arreu del món, i ha provocat l'aparició d'una sèrie de llibres seqüela. De fet, hi ha qui parla del sorgiment d'un subgènere literari que incorpora a la ciència ficció elements com la crítica política, els problemes del neocolonialisme, l'ecologisme, la lluita de classes o el fanatisme religiós. Personalment, crec que l'última trilogia de La Guerra de las Galaxias, els episodis I, II i III de la nissaga de George Lucas, estan ideològicament més a prop de Dune que de la trilogia original d'Star Wars.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com