25 de març 2007

La revista Mad parodia 'Prison Break' i 'El senyor dels Anells'

Avui, aprofitant que he hagut de matinar i que per les coses del canvi d'hora la premsa del dia encara no havia arribat al magnífic videoclub-quiosc que hi ha al barri del Temple (un dels més matiners els diumenges), he estat fullejant la secció de revistes i còmics. A part de comprar-me el sisè número del còmic Transmetropolitan, que la veritat és que té molt bona pinta, ha caigut a les meues mans l'últim número de la revista quinzenal Mad, que l'editorial Planeta DeAgostini edita a Espanya des del novembre passat. En aquest número, Mad dedica gairebé totes les seues pàgines a ironitzar sobre El Senyor dels Anells, però també ens trobem una divertida paròdia de la sèrie televisiva Prison Break. Pels que no ha sapigueu, Mad és una revista humorística que cuida molt l'estètica de les seues caricatures, que normalment són referents de la cultura pop nord-americana. A les seues pàgines han treballat grans il·lustradors i guionistes, que han satiritzat els productes de consum de la societat dels Estats Units, però sobretot aquells que estan directament relacionats amb els mitjans de comunicació de masses. La revista va ser fundada l'any 1952 a Nova York per William M. Gaines, amb guió i edició de Harvey Kutzman, però la veritable icona de Mad va ser Alfred E. Neuman, aquest xiquet esbojarrat que sembla sortit d'un anunci de cereals o de llaminadures. L'edició espanyola de la revista té les seccions habituals de l'original americana, però compta amb la col·laboració d'alguns dels dibuixants més reconeguts en l'àmbit estatal, com Sergio Aragonés, Cels Piñol, Mike Bonales o del tortosí David Ramírez.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com