19 de gen. 2007

Sóc la signatura 3.040 contra la mutilació de sèries de televisió editades en DVD

La gent del web Zona DVD, que aprofito per recomanar-vos, han iniciat una interessant campanya internauta per aconseguir aturar l'actual política de la distribuidora Universal España, que retalla les seues sèries quan les edita en DVD al nostre país. Alguns exemples de sèries que han sigut retallades per Universal són produccions tan prestigioses com House, Las Vegas i Surface. I la distribuidora no té excusa, ja que aquestes sèries han estat filmades i també editades en altres països en format panoràmic. Per tant, la política de la distribuidora no té sentit, i menys encara tenint en compte que la majoria dels aparells de televisió que s'estan venent ja són de pantalla panoràmica. Aquesta mutilació de la imatge -i per tant, la mutilació de la sèrie com a obra artística i producte cultural- és l'aspecte més negatiu que presenten algunes de les sèries editades recentment per la distribuidora, però no l'únic. Algunes edicions no tenen extres, les pistes de so es limiten a un trist stereo, els menús només estan en anglès, i també falten els subtítos... En qualsevol cas, només cal veure aquesta doble captura amb la mateixa imatge d'un episodi de House, en què és més que evident la mutilació de la imatge, fins al punt que a l'edició espanyola no podem llegir què diu a la pissarra. Les signatures recollides per la gent de Zona DVD s'enviaran a Universal España. La meua ja és la número 3.040.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

2 COMENTARiS:

  1. Que saps si la serie Surface alfinal la van continuar o no? Esque em vaig quedar al capítol 15 i van deiar de emitir-la crec.

    ResponElimina
  2. Hola, Llibertari.
    La sèrie Surface només té 15 episodis, perquè va ser cancel·lada amb només una temporada. Segurament, vas notar que en els últims capítols les coses passaven més ràpid que durant tota la temporada, i això era perquè estaven obligats a tancar la història d'alguna manera. Ja sé que em diràs que el final és obert. Però és una solució que molt sovint fan servir els guionistes de les sèries, per si finalment les productores (per les pressions dels fans) decideixen repescar les ficcions cancel·lades. No sé si coincidiràs amb mi, però era una sèrie que hauria pogut donar més de si...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com