2 de gen. 2007

Desapareix la franja històrica del Clan TVE/50, hereva de l'antic canal Nostalgia

Amb l'inici del 2007, els televidents hem perdut la franja de programació històrica del canal Clan TVE/50, que era una de les propostes més interessants del paquet de canals que TVE emet a través de la Televisió Digital Terrestre (TDT) i també per Digital+. La franja 50 Años, que com el seu nom indica ha servit per celebrar l'aniversari de TVE, era l'hereva de l'antic canal Nostalgia, que l'ens públic va crear amb motiu de la seua participació en l'antiga plataforma Vía Digital. Després, quan Vía Digital va aprovar la seua fusió amb Canal Satélite Digital, Nostalgia va acabar caient de l'oferta de canals de Digital+. Amb tot, el canal Nostalgia era un dels més ben valorats pels abonats a la plataforma, i als foros del web Mundoplus es van impulsar diferents iniciatives per reclamar la recuperació del canal. Fa poc menys d'un any, el 22 de desembre de 2005, Digital+ ens va donar una alegria amb la inclusió del canal Clan TVE/50, acompanyat dels canals La Primera, La 2 i Docu TVE, que s'afegien a la resta de canals de l'ens públics que ja emetien per la plataforma: 24 Horas, Teledeporte i Canal Clásico, així com TVE Internacional. Com deia, ara el canal Clan TVE ocupa les 24 hores de la graella de programació, i als foros d'Internet ja es poden llegir les primeres protestes per la desaparició de la franja històrica. És, més o menys, el que ha passat amb el paquet digital de Televisió de Catalunya, en què s'ha potenciat la programació infantil i juvenil del K-3, en detriment del canal 300. Amb tot, sembla que encara hi ha esperança, ja que el Congrés dels Diputats va aprovar una moció del PSOE, amb el consens del PP, per impulsar la creació d'un canal amb continguts de documentals i programes de l'arxiu històric de RTVE, en el marc de l'oferta de la TDT (veure notícia). Esperem que siga veritat i no només un gest de cara a la galeria...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com