3 de gen. 2007

'Monk', una sèrie millor...impossible

Durant els últims dies m'he enganxat a la sèrie Monk, aprofitant que el canal de pagament Calle 13 (disponible al dial 20 de Digital+ i altres operadors de cable) està reposant els capítols antics a l'hora del cafè. Alguns de vosaltres ja coneixereu aquesta sèrie, ja que Canal 9 ha emès en obert algunes temporades de Monk. En concret, Calle 13 fa al migdia (15.20 hores) la redifusió de la segona temporada, però els diumenges a la nit (21.30 hores) ja van per la quarta temporada de Monk, mentre que als Estats Units s'està emetent la cinquena entrega de la sèrie. Monk és una sèrie molt entretinguda, si tenim en compte que és una comèdia negra, però també d'una gran qualitat com a producte de ficció. La sèrie explica els casos que ha de resoldre el detectiu privat Adrian Monk (Tony Shalhoub, Men in Black II), un exagent que deixa el departament de policia de San Francisco després la tràgica mort de la seua dona. De fet, Monk es passa tres anys i mig sense sortir de casa, però després no es recupera totalment, sinó que es converteix en una maniàtic compulsiu. D'alguna manera, recorda el personatge que Jack Nicholson va interpretar a Mejor...imposible, encara que Monk no és tan malcarat com Melvin. El seu desordre psicològic també li ha provocat una temor irracional a gairebé tot: microbis, agulles, altures, grans concentracions de gent, i fins i tot a la llet. Els reptes diaris que ha d'afrontar Monk per continuar fent la seua feina l'obliguen a contractar una infermera professional, Sharona Feliming, (Bitty Schram, La habitación de Marvin), que en realitat l'ajudarà també a resoldre els casos més complicats. Treballant com a detectiu privat i amb uns mètodes poc convencionals, Monk ajudarà a resoldre els casos del seu antic cap de policia, el capità Leland Stottlemeyer (Ted Levine, El mensajero del miedo). Monk li ha proporcionat a Tony Shalhoub, el seu protagonista, una gran popularitat i molt èxits als Estats Units. Durant tres anys consecutius, l'actor principal de Monk ha aconseguit premis tan importants com el Globus d'Or i l'Emmy com a millor actor de comèdia, que reconeixien la seua gran interpretació d'aquest detectiu obsessionat amb l'ordre i la neteja. El que m'estranya moltíssim és que aquesta sèrie encara no estiga editada en DVD...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com