22 de set. 2006

Hi haurà pel·lícula d'El Hobbit, però Peter Jackson té altres projectes: Temeraire i The Lovely Bones

Després d'anys d'espera i incertesa, sembla que els seguidors de J.R.R. Tolkien tornarem a tenir bones notícies. La productora Metro Goldwyn Mayer (MGM) ja ha fet públic el llistat de pel·lícules que té en preparació, i que espera tirar endavant durant els propers anys. A la llista es troba la molt esperada adaptació d'El Hobbit, el llibre que precedeix la trilogia d'El Senyor dels Anells, i que podria realitzar-se en una o dues parts. El primer nom que ha sonat per dirigir l'adaptació cinematogràfica de les aventures de Bilbo Baggins no és altre que el de Peter Jakcson, el responsable de portar la trilogia de l'Anell al cinema. Segons informa Blog de Cine, la productora New Line Cinema també ha donat el seu suport al projecte, i això voldria dir que la pel·lícula o les dues pel·lícules d'El Hobbit es faran, amb o sense Peter Jackson.
Personalment, crec que Jackson és el millor director per adaptar El Hobbit, tenint en compte que és un seguidor dels llibres de Tolkien i que va fer una feina excepcional amb la trilogia de l'Anell. Portar la literatura al cinema no sempre és fàcil, com s'ha demostrat amb la recent Alatriste, d'Agustín Díaz Yanes. Amb tot, tot indica que Jackson està ara poc interessat en tornar a la Terra Mitjana, i potser la seua participació es limiti a les feines de guionista o de productor. Així, els propers projectes de Peter Jackson són dirigir The Lovely Bones i la saga fantàstica Temeraire, de Naomi Novik (Nova York, 1973). De moment, el director neozelandès ja ha fet una important oferta per adquirir els drets de les dues novel·les, un cop descartada la idea de continuar la història del goril·la i fer un remake d' El hijo de King Kong. Com dèiem, Peter Jackson està treballant ara en el guió de The Lovely Bones, una adaptació d'un llibre d'Alice Sebold que conta la història d'una jove de 14 anys que és assassinada pel seu veí. Des del cel, la jove contarà les vides dels seus veïns i com han canviat mentre esperen que aparega el seu cadàver.
Molt més interessant em sembla Temeraire, ja que reinventa el món de les guerres napoleòniques afegint la presència fantàstica d'una força aèria de dragons i valents pilots. La història se centra en la història del capità britànic Will Laurence, que captura un vaixell francès i descobreix un ou de drac que un emperador de la Xina ha regalat a Napoleó. Quan el drag surt de l'ou, el capità ha de renunciar a la seua carrera naval per convertir-se en el capità del drac, al que anomenarà Temerari. L'autora de Temeraire té 33 anys i havia estat programadora informàtica. De fet, Novik va realitzar el disseny del videojoc Neverwinter Nights: Shadows of Undrentide. Després de l'èxit de la primera novel·la, escrita l'any 2004, ja hi ha dos llibres més al mercat, The Throne of Jade i Black Powder War. A més, Novik està enllestint ara la quarta part de la saga, i està molt il·lusionada amb el projecte cinematogràfic de Peter Jackson, ja que també és seguidora d'El senyor dels Anells des que tenia sis anys.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com