15 de juny 2006

Mor Alex Toth, el dibuixant d'El Zorro, Johny Quest i Els Superamigos

Avui hem conegut la mort als 77 anys d'Alex Toth, dibuixant d'El Zorro i de Green Lantern, que també va treballar per a la productora Hanna-Barbera per a diferents sèries televisives., com la mítica Los Superamigos, El Fantasma del Espacio, Los Cuatro Fantásticos i Johny Quest (per mi, una de les millors sèries de dibuixos animats de tots els temps). Alex Toth estava considerat un dels millors dibuixants d'historietes del món. Sobretot, per haver adaptat al còmic diferents capítols de la sèrie d' El Zorro que havia produït The Walt Disney Company. Aquestes adaptacions van ser publicades originalment a tot color en format comic-book per Dell Publishing, però el mateix Toth va recuperar-les en els anys vuitanta amb motiu d'una altra publicació en blanc, negre i grisos. A les historietes d' El Zorro, Toth va demostrar la seua categoria gràfica, el domini de la composició i de l'estructura narrativa, així com la seua senzillesa i el seu domini de la llum i les ombres.

Més informació:
-Tothfans (inclou una bonica galeria de dibuixos)
-Alex Toth a la Wikipèdia

A continuació, teniu la capçalera de la sèrie Johny Quest, dibuixada per Alex Toth...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com