3 de juny 2006

Elephants Dream, la primera pel·lícula d'animació feta amb programari lliure

El nostre amic Jordi Irazuzta ens ha informat de l'aparició de la primera pel·lícula d'animació amb tècniques digitals que s'ha fet amb programari lliure, i que també s'ha distribuït amb programari lliure. El títol del film és Elephants Dream (http://orange.blender.org/). En realitat, la cinta és un curt de 10 minuts, però el fet que s'hagi realitzat amb programari lliure i es distribueixi amb llicència Creative Commons és molt important, ja que es el primer projecte d'aquestes condicions en el camp de l'animació. Això vol dir que no només es pot distribuir lliurement, sinó que pots accedir al codi per veure com s'ha fet i reutilitzar-lo per a altres obres d'animació.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com