18 de nov. 2005

El 33 emet avui un interessant documental sobre Franco

Estos dies m'ha tocat enquestar joves de menys de 25 anys i preguntar-los qui era Franco. M'he trobat tot tipo de respotes, des de "un dictador superdolentíssim" a "un dictador que va governar a l'època dels anys seixanta, quan ma mare tenia 16 anys". El panorama és desesperant, perquè fins i tot una xiqueta va dir-me que no sabia ben bé qui era Franco. El nom li sonava, però encara no l'havien donat a Història. Per això, ja que l'escola no acaba de funcionar, res millor que la televisió per aprendre (com tota la vida). Aquesta és la fitxa del documental que emet aquesta nit el canal 33, a les 22, 30 h., una mica abans de l'anime Evangelion, la fi (00,31 h.).

Divendres, a les 22.30, al 33
UNA BIOGRAFIA VISUAL DE FRANCO, DIVENDRES A "EL DOCUMENTAL"
Divendres, a "El documental", veurem un treball que pretén convertir-se en la biografia visual de qui va ser dictador a Espanya durant un dels períodes més foscos de la història.

"Franco, el sentinella d'Occident" és una aproximació en clau personal a la figura que va governar Espanya durant 40 anys amb mà de ferro. Quan es compleixen 30 anys de la mort de Francisco Franco Bahamontes, "El documental" emet aquest treball, que pretén convertir-se en la biografia visual de referència de qui va ser dictador a Espanya durant un dels períodes més foscos de la seva història. Destacats biògrafs, historiadors, col·laboradors i testimonis de personatges que el van conèixer comenten les anècdotes i els principals moments de la seva biografia personal. Aquesta completa reconstrucció històrica del personatge, il·lustrada amb material d'arxiu poc conegut i fotografies d'època, és fruit d'una coproducció entre TVC, Sagrera TV S.A., Canal de Historia i Arte amb la col·laboració de l'ICIC. Aquest documental està dirigit i escrit per Jaume Serra i Iñaki Iriarte. La fotografia va a càrrec de Xavier Gil i la música original de Jaume Carreras. Ángel Custodio i Juan Carlos de la Hoz s'han encarregat de les tasques de producció, i Pablo Bujosa de les de documentació.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com