26 de març 2009

El 'Babalà' desapareix de la Televisió Valenciana

El popular espai infantil Babalà Club, abans conegut com A la babalà, ha desaparegut formalment de la graella de Televisió Valenciana (TVV), tant de Canal 9 com de la seua segona cadena, Punt Dos. El canvi s'ha produït just en tornar a la programació regular, després de la celebració de les Falles, tot i que TVV encara manté actiu el web propi del Babalà Club a internet. De la mateixa manera, les sèries de dibuixos animats que fins ara s'emetien dins d'aquest programa contenidor també continuen emetent-se tant a Canal 9 com al Punt Dos. En l'actualitat, l'espai estava presentat per un gos de peluix gegant, a escala humana, que era la mascota i el símbol del Babalà des de les primers èpoques del programa. Però no sempre havia estat així. Personalment, recordo el naixement d'A la babalà cap a l'any 1990, així com alguns dels primers personatges-presentadors. Primer, amb Diego i Fani, però sobretot després amb Josep Baynat, Carme Juan i Ricard Jordan com a Xoni, Poti i Tiriti (1992-1996). A partir del 1997 va ser presentat per Paqui i Indi, i van començar a introduir el gos Babalà a poc a poc, i just de seguida va començar l'etapa de Maria Abradelo, fins que el Babalà va agafar tot el protagonisme del programa i va esdevenir una veritable marca de la casa, que identificava perfectament la programació infantil de Canal 9. En aquest sentit, desconeixem quins són els motius que han portat TVV a prescindir del Babalà Club, però pensem que és una veritable llàstima que s'hagen fulminat d'aquesta manera gairebé 20 anys d'una manera de tractar la programació infantil. Us imagineu que Televisió de Catalunya eliminés algun dia el Club Super 3?

Tot seguit teniu un vídeo amb la presentació de Xoni, Poti i Tiriti com a conductors d'A la babalà, al novembre del 1992.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com